På billedete ses Israels 65 km lange sikkerhedsbarriere langs Gaza-grænsen. Det meste af sikkerhedsbarrieren er bygget under jorden. Et seks meter højt stålhegn skal forhindre terrorister i at trænge ind i Israel. Nu vil Israel bygge en sikkerhedsmur for at beskytte sine indbyggere mod panserværnsmissilangreb fra den Hamas-kontrolleret enklave. (Foto: Forsvarsministeriet)

Israel bygger sikkerhedsmur langs Gaza-grænsen for at beskytte sine indbyggere mod panserværnsmissilangreb

Israel har besluttet at bygge endnu en sikkerhedsmur for at beskytte sine indbyggere mod angreb fra Hamas-kontrolleret Gaza.

Israel har besluttet at starte projekt ‘Sikker vej’ bestående af en høj sikkerhedsmur langs knap 8 km, mellem byen Sderot, Kibbutz Yad Mordechai beliggende tæt på den Hamas-kontrolleret enklave Gaza samt dele af rute 232. Der vil også blive anlagt cykelstier, skriver i24NEWS.

Sikkerhedsmuren vil komme til at ligge langs en hovedvej samt en anden rute tæt på den sydlige grænse til Gaza. Sikkerhedsmuren opføres for at skjule potentielle mål fra panserværnsmissiler affyret af terrorgrupper i Gaza ind i Israel, meddelte Israels forsvarshær (IDF) i går.

Embedsmænd fra Israels transport- og forsvarsministerier og IDFs ingeniørenheder har holdt en “hjørnestenslægnings”-ceremoni tæt på hovedvejen Route 34, hvor byggeriet forventes at begynde i løbet af de kommende måneder.

Byggeriet forventes at stå færdigt i sommeren 2023 og sigter mod at “forbedre sikkerheden i området uden at skade livsstrukturen og samtidig bevare områdets karakter.”

“Målet med ‘Sikker vej’-projektet er at muliggøre trafik beskyttet mod trusler på centrale veje i rutine- og nødsituationer,” udtaler brigadegeneral Avi Rosenfeld, chef for IDFs Gaza-division. “Vi vil fortsætte med at handle defensivt og offensivt for sikkerheden i de sydlige bosættelser.”

Projektet forventes at koste omkring 200 millioner kroner.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp