Venner og familie græder under begravelsen af ​​Tadasa Tashume Ben Ma'ade den 27. nov 2022. Tadese bukkede under for sine kvæstelser efter han blev kritisk såret i bombeangrebet. (Foto: Flash90)

Terrorist bag terrorbomber i Jerusalem fanget

Terrroristen som identificerer sig med ISIS er en 26-årig maskiningeniør fra Øst-Jerusalem.

Den 23. november sprag terrorbomber ved to busstoppesteder i udkanten af Jerusalem. Terrorangrebet kostede 16-årige Aryeh og 50-årige Tadese livet. 

Derudover blev mindst 22 personer såret ved angrebene – heraf flere alvorligt og endnu flere blev ramt af chok. Bomberne som var fyldt med splinter og søm gik af midt i morgen myldretrafikken. Alt tyder på terroristen overvågede busstoppestederne og detonerede bomberne da der var flest passagerer, i håb om at ramme så mange som muligt. Den ene bombe var mere kraftig end den anden og endnu flere kunne være blevet ramt.

Nu har Israels interne efterretningstjeneste Shin Bet frigivet information om at de har anholdt en mistænkt for terrorbomberne. Aslam Faroh blev allerede anholdt den 29. november, skriver i24NEWS.

Den mistænkte terrorist blev anholdt i samarbejde mellem Israels forsvarshær (IDF), Israels politi og Shin Bet efter intensiv efterforskning af de dødelige terrorangreb. Israels nationale antiterrorenhed Yamam (en del af Israels grænsepoliti) foretog anholdelsen sammen med et Shin Beat team.

Den 26-årige terrorist var ukendt af Israels sikkerhedstjenester forud for terrorangrebet den 23. november. Den mistænkte identificerer sig med terrororganisationen Islamisk Stat ISIS). Maskiningeniøren er fra landsbyen Kafr ‘Aqab i Øst-Jerusalem.

Bemærk at terroristen er hvad kaldes for Israeli resident og fik sin ingeniøruddannelse i Israel. 

Terroristen blev anholdt på sit arbejde. 

Efterforskningen tyder på Faroh handlede alene og at han have planlagt terrorangrebet i længere tid.

Efterforskningen tyder også på at terroristen havde planlagt at plante flere terrorbomber, men det lykkedes ham ikke efter tekniske problemer med hans telefon som blev brugt til at detonere bomberne på afstand. 

Israels afgående premierminister Yair Lapid Tweetede:
– Efter en omfattende efterretningsindsats og efterforskning fik sikkerhedsstyrkerne fingrene i terroristen som begik terror-bombeangrebene i Jerusalem. Jeg fulgte den komplekse efterforskning tæt og blev holdt opdateret undervejs. Jeg lykønsker Shin Bet, politiet, IDF og alle sikkerhedsstyrkerne for efterforskningen, der førte til at ​​terroristen blev fanget.

 

 

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp