Norske Tor Wennesland er FN's særlige udsending i Mellemøsten. (Foto: FN)

FNs norske udsending indkaldt til møde i Israels undenrigsministerium efter han kaldte terrorangreb for ‘skænderi’

Udenrigsministeriet: - Tor Wenneslands kommentarer er en total fordrejning af virkeligheden.

I går kunne MIFF fortælle at FN’s særlige koordinator for fredsprocessen i Mellemøsten, norske Tor Wennesland sendte sin dybtfølte kondolance til familien af dræbt palæstinensisk terrorist. MIFF kunne også fortælle at det ikke er første gang Wennesland har vist hvor hans sympati ligger. TIlbage i august havde han således travlt med at besøge familien til anholdt terrorleder i den PA-kontrolleret by Jenin. Imens sad flere tusind israelere tæt på Gaza klar til at løbe i beskyttelsesrum. Efterfølgende blev flere israelske byer angrebet af over 1000 raketter fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad i Gaza.

Wennesland postod i sine udtalelser om terrorangrebet der blev stoppet af den israelske politimand, at der blot var tale om et skænderi – ikke et terrorangreb og krævede at den israelske politimand som skød terroristen blev efterforsket, skriver Jerusalem Post.

Den palæstinensiske terrorist, Ammar Mifleh og to andre mænd forsøgte at kidnappe et israelsk par og deres bil i fredags. Da det ikke lykkedes, forsøgte de at få fat i en israelsk politibetjents riffel og knivstak ham i ansigtet. Derfor skød betjenten Mifleh. Knivangrebet og skyderiet kan tydeligt ses på videooptagelser fra sikkerhedskameraer.

Kort efter Tweetede Wennesland at han var “forfærdet over dagens drab af den palæstinensisk mand, Ammar Mifleh, under et slagsmål med en israelsk soldat tæt på Huwarra på den [besatte] Vestbred. Min dybeste medfølelse går til hans efterladte familie. Sådanne hændelser skal omgående undersøges til bunds og de ansvarlige skal holdes ansvarlige.”

Dagen efter Tweetede talsmand for Israels udenrigsministerium, Emmanuel Nahshon, at Wenneslands bemærkninger er “en komplet forvrængning af virkeligheden.”

“Der er tale om et terrorangreb, hvor en israelsk politimand blev knivstukket i ansigtet og en anden politibetjents liv blev truet, og som følge heraf skød han overfaldsmanden. Det er IKKE et ‘skænderi’. Det er et terrorangreb!”, Tweetede Nahshon.

Her ses en af de israelske politimænd som blev stukket i ansigtet af den palæstinensiske terrorist (Foto: Israels politi)

Wennesland blev også sat på plads af en højtstående embedsmand i Israels udenrigsministerium og Israel overvejede herefter at gå videre med flere tiltag mod Wennesland.

Wennesland der blev udnævnt som FNs udsending i 2020, har kæmpet for at holde mæder med israelske topembedsmænd i udenrigsministeriet og premierministerens kontor, begge ministerier benægter det, men mere tyder på at der er noget om snakken.

Det er ikke kun Wennesland, der i sidste uge udtrykte sympati for terrorangreb mod Israel.

FN’s særlige reporter for de besatte palæstinensiske områder Francesca Albanese talte for nylig ved en Hamas-konference i Gaza, hvor hun blandt andet sagde: – I har ret til at kæmpe mod besættelsen… Israel siger at ‘modstand er lig med terror’, men en besættelse kræver vold og genererer vold.

Israels udenrigsministerium overvejer at forbyde hende fra at rejse til Judæa og Samaria (Vestbredden), som Israel har gjort ved hendes forgængere, Michael Lynk og Richard Falk, skriver Yediot Aharonot.

Nahshon understreger at “særlige reporter, ligesom alle andre FN-arbejdere, skal følge FN’s almindelige regler, inkl. at deres officielle indrejse til et land kræver et passende visum. Repporteren havde bedt om indrejse uden visum. Hun er blevet gjort opmærksom på at det er forbudt og i strid med FN’s regler.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp