Eftersøgt terrorist er fanget af israelske soldater i Jenin efter flere måneders eftersøgning. Billedet er fra anti-terroraktion i byen i 2018. (Foto: Flash90)

Terrorist fanget efter flere måneder på flugt

Tilbage i maj dræbte terroristen den israelske kommandosoldat Noam Raz og har siden været på flugt - nu er han blevet fanget.

En terrorist som var med i en terrorcelle og stod bag drabet på Noam Raz som var en yderst erfaren anti-terror officer i Israels forsvarshærs (IDF) særlige enhed, kendt under forkortelsen Yamam, er anholdt efter flere måneders eftersøgning.

På baggrund af efterretningsinformation fra Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet, valgte israelske soldater at gå ind i den PA-kontrolleret by Jenin i Judæa og Samaria midt på dagen – det sker kun meget sjældent. Her blev valget truffet for at kunne fange den 23-årige terrorist Tzedki Ahmed Ali Mara.

Ifølge IDF har Marai været involveret i flere skudepisoder mod israelske soldater, inkl. den som kostede Noam Raz livet, skriver Jerusalem Post.

Der udbrød skududvekslinger mellem terrorister og israelske soldater da terroristen blev anholdt. En palæstinenser døde da han forsøgte at angribr de israelske soldater med en bombe.

IDF konfiskerede en del ulovlige våben under anti-terroraktionen. Ingen israelske soldater blev såret.

47-årige Noam Raz blev dræbt tilbage i maj, da der blev «flere tusind skud» mod israelske soldater. Raz var yderst erfaren og havde været 23 år i IDF’s antiterror-enhed Yamam. Raz havde deltaget i flere hundrede anti-terroraktioner og dermed været med til at redde mange israelske liv.

Her ses begravelsen af den israelske kommandosoldat Noam Raz. (Foto: Israels politi)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp