Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Flere angreb mod israelske soldater

Palæstinensiske terrorister affyrede skud mod en bus på motorvej 90 i Jordandalen, 4. sept 2022. (Foto: Flash90)
11 personer såret i to skudangreb søndag.

7 personer blev såret da palæstinensiske terrorister skød mod bus med israelske soldater langs en af hovedvejene i Jordandalen i går – buschafføren og 6 soldater blev såret – en af dem er alvorligt såret.

En terrorcelle kørte forbi bussen i pickup og skød mod bussen. Terroristerne forsøgte også at brande bussen.

– Soldater i bussen skød tilbage mod terroristerne og fik dem til at flygte fra stedet, siger oberst Meir Biderman til Times of Israel.

To mistænkte blev kort efter angrebet anholdt af israelske soldater og politi. Der blev fundet flere skydevåben på stedet. De to anholdte er fra Jenin og i familie med hinanden. De er blevet afhørt af Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet. En tredje mistænkt er fortsat på fri fod.

Byen Jenin ligger i Judæa og Samaria og er under de palæstinensiske myndigheders (PA) kontrol, men PA har mistet kontrollen. Jenin er blevet kendt for at være en terrorrede som udklækker mange terrorister – eksempelvis i forbindelse med den seneste terrorbølge, der siden 22. marts er skyllet ind over Israel og har kostet 19 personer livet i flere brutale terrorangreb i flere israelske byer.

Senere søndag skete der endnu et terrorangreb mod israelske soldater. Fire soldater blev såret ved angrebet da væbnede palæstinensere skød mod militærpost i Judæa og Samaria (Vestbredden). Ingen soldater blev såreet ved angrebet.

De mistænkte flygtede fra stedet efter angrebet og store styrker fra Israels forsvarshær (IDF) leder efter dem. IDF har blandt andet lukket indgangen til nærliggende palæstinensisk by i deres eftersøgning af de mistænkte.

Fredag blev blev en israelsk soldat knivstukket i Hebron. Derudover har der i den seneste periode været mange episoder med stenkast og blænding med lys af israelske biler i Judæa og Samaria (Vestbredden). En 39-årig mand blev moderat såret efter han blev ramt af sten natten til søndag.

Situationen i Judæa og Samaria har der været stigende spændinger i noget tid. IDF har anholdt mange mistænkte terrorister. Israel har igennem flere måneder ført flere antiterror aktioner efter den førnævnte terrorbølge begyndte i Israel fra 22. marts.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem