To israelere blev moderat såret i skudangreb ved Josefs Grav i Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden), 30. august.

To israelere såret i skudeangreb

En bil med fem israelere blev beskudt, da de var på vej til Josefs grav tæt på Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden). En af de sårede er en 17-årig dreng.

To israelere blev moderat såret i morges, da væbnede palæstinensere skød mod 5 israelere mens de kørte i bil ind til Josefs Grav (Josefs Grav er hellig i jødedommen) i Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Times of Israel.

Israels forsvarshær (IDF) har meddelt at israelerne ikke havde koordineret besøget ved Josefs Grav på forhånd med IDF.

IDF måtte redde de 5 israelere ud af området.

En af de sårede er en 17-årige dreng, han blev fragtet med helikopter til Sheba hospitalet i Ramat Gan.

En anden såret blev fragtet til Beilinson hospitalet i Petah Tikva.

Ifølge jødisk tradition ligger Jacobs søn, Josef begravet i graven. Graven ligger i Område A i Judæa og Samaria, der jf. Oslo-aftalerne (primo 1990’erne) er under de palæstinensiske myndigheders (PA) fulde kontrol. Jøder må ikke komme ind i Område A, gør de det alligevel er det livsfarligt. Derfor skal jøder som vil på pilgrimsrejse til graven, koordinerer besøget på forhånd med IDF. Af hensyn til israelernes sikkerhed, er detulovligt at rejse dertil uden forhåndsaftale med IDF

Til trods for at PA har ansvaret for at holde ro og orden i området og beskytte Josefs Grav, er det hellige sted flere gange blevet ødelagt af palæstinensere. Eksempelvis blev graven tidligere på året udsat for gentagende vandalisering.

Kort efter skudangrebet mod de 5 israelere, udbrød der skududveksling mellem IDF og væbnede palæstinensere i Nablus. IDF fangede 3 palæstinensere mistænkt for involvering i et andet skudangreb mod israelere.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp