Her ses biler skadet af raketangreb fra Gaza mod den israelske by Ashkelon, 6. august (Foto: Flash90)

Palæstinensisk medarbejder såret af raket fra Gaza i Israel: – Jeg er vred på Palæstinensisk Islamisk Jihad

32-årige Amr Wahsh blev ramt af knuste ruder på fabrikken i Israel hvor han arbejder. Han fortalte israelske nyheder om frustationen, vreden og angsten under raketangreb fra Gaza.

Sidste weekend blev Israel angrebet af over 1.000 raketter fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza.

En af dem som blev såret under angrebene mod Israel er 32-årige Amr Wahsh fra byen Hebron i Judæa og Samaria som arbejder på en fabrik i den sydlige israelske by Ashkelon.

Wahsh talte med den israelske nyhedskanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

Wahsh fortæller: – Kl. 20.03 lød raketalarmen i Ashkelon, jeg var udenfor på det tidspunkt og ikke i nærheden af et beskyttet område hvor jeg kunne søge dækning. Jeg lagde mig derfor på jorden med maven mod jorden og med hænderne på hovedet. Jeg så at der 10 meter bagved mig lå nedfald fra raketten – det var skræmmende. Mit hoved og min hånd flød med blod og det gjorde ondt. Det var et svært øjeblik.

N-12: Hvad tænkte du på i det øjeblik?

Wahsh: – Jeg tænkte på min 10 måneder gamle baby og min kone, jeg var bange for, at der ville ske mig noget. Efter raketalarmen var gået, løb alle der arbejder på fabrikken hen for at hjælpe mig. Alle mine kolleger er jøder, vi er alle venner og de er som mine brødre.

Wahsh fortæller at han fik øjeblikkelig lægehjælp og selvom det var svært for alle at vende tilbage til arbejdet lige efter et raketangreb, arbejdede hans jødiske kollegaer videre og sørgede for at dække hans vagt mens han blev kørt på Barzilai Hospital. Wahsh fortæller også at alle spørger til hvordan han har det og ringer for at sikre sig at han er ok. De jødiske kollegaer spørger ham hvorfor det her sker igen og igen, og at det eneste de ønsker er fred.

N-12: – Er du vred på Palæstinensisk Islamisk Jihad som affyrede raketten?

Wahsh: – Jeg er vred på Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ). Så længe der ikke er fred, kan det ske igen om en måned eller et år. Sådan tænker mange palæstinensere, men det vil ikke forhindre mig i at fortsætte med at arbejde her, og jeg håber på at kunne vende tilbage til fabrikken om et par dage.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp