IDF advarer indbygger i Gaza inden bombning af terrormål: – Min bror, har alle forladt stedet? Vi vil ikke ramme jer

Intet andet land i krig beskytter fjendens civile som Israels forsvarshær (IDF) gør - desværre ønsker danske medier ikke at dele den slags information med danskerne - derfor gør MIFF det.

Intet andet land i krig beskytter fjendens civile som Israels forsvarshær (IDF) gør – desværre ønsker danske medier ikke at dele den slags information med danskerne – derfor gør MIFF det.

Når Israel finder et strategisk terrormål placeret af palæstinensiske terrorgrupper midt i ​​civile områder, prioriterer Israel at gøre alt hvad de kan for ikke at ramme civile – eksempelvis ved at advare de civile tæt på terrormålet før IDF bomber det.

Palestinian Media Watch (PMW) har igennem årtier fulgt palæstinensiske medier. I det følgende har PMW oversat en samtale på arabisk mellem en israelsk sikkerhedsagent og en beboer i Gaza den 6. august 2022. Samtalen foregik mens den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) affyrede flere hundrede raketter og missiler fra tæt befolkede områder i Gaza mod israelske civile i flere tætbefolkede israelske byer.

Under samtalen advarer den israelske agent indbyggeren i Gaza om, at Israel vil bombe terrormål i en ejendom i den Hamas-kontrolleret enklave. Den israelske agent spørger borgeren gentagende gange, om han er sikker på at alle har forladt området.

Israelsk sikkerhedsagent: “Hvad er dit navn, hr?”

Indbygger i Gaza: “Abu Haseira.”

Israelsk sikkerhedsagent: “Abu Haseira, må G_d velsigne dig, lyt omhyggeligt til mig.

Indbygger i Gaza: “Okay.”

Israelsk sikkerhedsagent: “Min bror, du ved, hvordan vi opererer, ikke? Jeg vil ikke have, at nogen kommer til skade, jeg kan se folk gå ind og ud af ejendommene. Derfor har jeg brug for din hjælp, er Khalifa-ejendommen tom?”

Indbygger i Gaza: “Der er ingen der nu.”

Israelsk sikkerhedsagent: “Okay, er du sikker på, at der ikke er nogen der nu, er du sikker? Så du det med egne øjne?”

Indbygger i Gaza: “Jeg kan se med egne øjne, at der ikke er nogen på gaden.”

Israelsk sikkerhedsagent: “Okay, er hjemmene tomme bag huset, hvor butikkerne er?”

Indbygger i Gaza: “De er alle tomme.”

Israelsk sikkerhedsagent: “Hvem er de fire personer, jeg så komme ud for fire minutter siden?”

Indbygger i Gaza: “Vi bad dem gå ud, fordi de vil bombe huset bagved, så de gik ud, de var bange for hvor de skulle gå hen, så gik de ud.”

Israelsk sikkerhedsagent: “Okay, det vil sige at alle ejendomme og hjem omkring Khalifa-ejendommen er tomme, ikke?”

Indbygger i Gaza: “Ja.”

Israelsk sikkerhedsagent: “Hør, hvad der kommer til at ske om fire minutter, okay? Snart vil jeg affyre en advarselsraket, okay? Jeg vil ikke have, at folk står i krydset.”

Telefonsamtalen foregik under Israels Operation Breaking Dawn i weekenden mod den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihads (PIJ) terrorinfrastruktur i Gaza.

Under 2021-krigen med terroristerne i Gaza offentliggjorde PMW også eksklusive optagelser af de israelske sikkerhedsstyrker, der bekræftede, at et andet terrormål også var blevet helt forladt. PMW offentliggjorde også lignende optagelser af israelske advarsler, før Israel ødelagde Hamas TV’s studie.

Hør samtalen mellem den israelske agent og indbyggeren i Gaza den 6. august 2022:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp