Terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad elsker at fremvise deres raketter og våben i parader i Gaza. Raketterne leveres og finansieres i høj grad af den islamiske republik Iran, hvis mål det er at udslette Israel.

Sderots borgmester efter raketangreb fra Gaza: – Indbyggerne har krav på sikkerhed

Flere personer i den israelske by Sderot behandles på hospitalet for chok, flere personer blev såret da de løb i sikkerhed under raketangreb i aftes fra Gaza.

Efter raketangreb fra Gaza i aftes mod den israelske by Sderot i Syd Israel, har Israels luftforsvar i løbet af natten angrebet Hamas-mål i enklaven, skriver Jerusalem Post.

Det første raketangreb mod Sderot skete omkring kl. 21:30 dansk tid. Raketten beskadigede parkeret bil og en mur tæt på et hjem i byen.

Raketten eksploderede ikke, men flere personer blev behandlet for chok, inkl. en 70-årig mand, der blev overført til hospitalet. Seks andre personer blev såret mens de løb i sikkerhed, fire af dem blev overført til hospitalet.

Raketfragment fundet på stedet blev behandlet af brandvæsenet.

Israels missilforsvarssystem Iron Dome blev ikke aktiveret.

Israels forsvarshær (IDF) udtaler at kampfly angreb militære mål i Gaza – en militærpost og et tunnelkompleks i den Hamas kontrolleret enklave med “råkemikalier brugt til fremstilling af raketmotorer.”

IDF udtaler at angrebet var “et betydeligt slag” for raketproduktionsprocessen i Gaza.

Under luftangrebene affyrede terrorister i Gaza antiluftskytsmissiler, det er anden gang i træk, at et sådant system blev brugt.

Tirsdag under israelske gengældelsesangreb i enklaven affyrede Hamas et russisk-fremstillet Strela (SA-7) skulder-til-luft missil.

IDF sagde, at forsøgene på at ramme flyene, både tirsdag og torsdag, mislykkedes, og at der ikke blev forårsaget skade.

De første rapporter lød på at fire raketter blev affyret mod Sderot under nattens angreb mod byen. IDF udtaler at én raket blev affyret mod byen. De øvrige sirener i løbet af natten i Syd Israel skyldtes maskingevær angreb fra Gaza.

Endnu en raket eksploderede i Gaza, tilføjer IDF.

Premierminister Naftali Bennett skal reagere på angrebet udtaler Sderots borgmester Alon Davidi. “Det var et mirakel, ingen kom til skade. Det er regeringens ansvar at sikre, at indbyggerne i Sderot kan nyde Pesach helligdagene i fred,” understregede borgmesteren.

Under et besøg tirsdag eftermiddag hos grænsepolitiet i Judæa og Samaria (Vestbreddem) advarede forsvarsminister Benny Gantz om, at Israel ikke ville tillade fortsat raketbeskydning fra den Hamas kontrolleret enklave.

“IDF er klar med en bred vifte af midler og mål – så fred og stabilitet vil fortsætte,” udtalte forsvarsminister Gantz.

“Hvis opilidningen til terror og raketangrebene fortsætter – vil terrororganisationerne lide alvorlig skade, ligesom befolkningen i Gaza, som i øjeblikket nyder godt af de tiltag, vi har taget for at udvikle økonomien og give dem mulighed for at arbejde i Israel. “Det er tiltag, som vi vil udvide, hvis stabiliteten fortsætter, eller vi kan gå tilbage, hvis Hamas-lederne beslutter at ødelægge den positive udvikling.” understreger forsvarsminister Gantz.

Raketangrebene mod Sderot sker samtidig med spændingerne stiger ved Tempelpladfsen i Jerusalem hvor et større antal palæstinensere er blevet såret og hundredvis anholdt efter voldelige sammenstød med israelsk politi.

Israelske embedsmænd vurderer at til trods for at den iransk-støttet terrorgruppe Hamas ikke er interesseret i konflikt, er deres største bekymring, at volden i Jerusalem kan eskalerer og føre til, at andre terrorgrupper i Gaza angriber Israel med raketter og dermed trække landet ind i endnu en krig.

I 2021 førte volden på Tempelpladsen og de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas beslutning om at aflyse det planlagte valg til at terrorgruppen Hamas angreb Jerusalem med 7 raketter hvilket førte til 11 en dages krig, også kaldet for Operation Guardian of the Walls mellem IDF og Hamas’ Sword of Jerusalem (Saif al-Quds) – læs også MIFFs temaside om den seneste Gaza-krig mod Israel i maj 2021. I løbet af de 11 dage angreb Hamas Israel med over 4.300 raketter, mindst 14 personer blev dræbt i Israel og utallige blev skadet på krop og sjæl. Derudover eksploderede flere af Hamas-raketterne i Gaza og dræbte civile der.

Hamas embedsmand Izzat al-Rishq udtaler, at de israelske angreb i Gaza “ikke vil påvirke vores folks vilje og standhaftighed,” og understregede den palæstinensiske modstand insisterer på at fortsætte med at forsvare Jerusalem, al-Aqsa og de andre hellige steder og at de “ligninger, der blev pålagt af slaget ved Saif al-Quds, var irreversible.”

Egypten, Qatar og FN har forsøgt at mægle mellem Israel og Hamas for at dæmpe spændingerne og forhindre yderligere vold.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp