Den palæstinensisk-amerikanske terrorist Muntasir Shalabi på vej til militærdomstolen. (Foto: Flash90)

Idømt fængsel på livstid for at myrde israelsk teenager i terrorangreb

- Terroristen var motiveret af brændende had og ønske om at myrde jøder, sagde dommeren blandt andet.

En militærdomstol idømte 5. januar palæstinensisk-amerikanske Muntasir Shalabi to livstidsdomme for i 2021 at have myrdet 19-årige Yehuda Guetta og såret to andre i et skud-terrorangreb i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Times of Israel.

Se de palæstinensiske myndigheders (PA) “lønskala” (Pay for Slay) løn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden og hvor mange millioner Danmark giver PA i 2021-2025 HER. Se også Folketingets debat den 5. maj 2021 om, at dansk bistand er med til at finansiere økonomisk belønning af terrorister som har myrdet israelere HER.

Her ses terroristens villa:

Ofer militærdomstol idømte Shalabi en livstidsdom for at myrde Yehuda Guetta, en ung religiøs jøde, og en livstidsdom for mordforsøget på Guettas venner, som stod sammen med han ved busstoppestedet og blev skudt af Shalabi.

Dommerpanelet som blev ledet af generalløjtnant Meirav Hershkovitz-Yitzhaki, kaldte Shalabis handlinger for «grusomme og koldblodige» og sagde at palæstinenseren var motiveret og drevet af et «brændende had og ønske om at myrde jøder».

Dommerne bemærkede at terrorangrebet var overlagt samt at Shalabi, som også er amerikansk statsborger, havde trænet til terrorangrebet i minimum en måned. Dommerne har desuden idømt Shalabi til at betale over 4,87 millioner kroner i erstatning.

Sørgende venner og familie under begravelsen af 19-årige Yehuda Guetta, 6. maj 2021. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Den 2. maj 2021 kørte Shalabi, som kort forinden var vendt tilbage til Judæa og Samaria efter flere år i USA, rundt i bil med pistol gemt under sit bønnetæppe på bilens passagerside. Da Shalabi så de tre religiøse, israelske teenagedrenge som stod og ventede ved et busstoppested, svingede han ind mod mod busstoppestedet mens han råbte «Allahu akhbar!» og skød mod teenagedrengene. Terroristen fortsatte med at skyde til pistolen på et et tidspunkt låste sig og ikke længere kunne affyre skud.

19-årige Benaya Peretz blev alvorligt såret, 19-årige Amichai Hala blev lettere såret og 19-årige Guetta blev kritisk såret og døde få dage senere på hospitalet som følge af skudene.

Shalabi formåede at flygte i flere dage og blev fanget få timer efter Guetta døde på hospitalet.

19-årige Yehuda Guetta blev skudt af palæstinensisk terrorist 2. maj og døde få dage senere. (Foto: Privat)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp