Palæstinensiske terrorgrupper i Libanon har i dag angrebet Nord-Israel med raketter. Her ses eksploderet Katyusha raket i Nord-Israel under Anden Libanon-krig i 2006. (Foto: (אריה עשת) Arie Eshet, Wikimedia Commons).

Israel gengælder raketangreb fra Libanon

Palæstinensiske terrorgrupper i Libanon menes at stå bag raketangrebene efter aftale med den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah som har stor magt i landet.

To raketter affyret mod Nord-Israel fra Libanon tidligt i morges og raketsirenerne lød i den vestlige Galilæa-region, udtaler det israelske forsvar (IDF), skriver avisen Times of Israel.

En af raketterne blev nedskudt af Israels missilforsvar Iron Dome. Den anden raket eksploderede i åbent område tæt på kysten, udtaler IDF.

Der er ingen rapporter om menneskelige eller materielle skader. Ifølge IDF er der i skrivende stund ingen særlige instruktioner til indbyggerne i regionen.

Forsvarsminister Benny Gantz understreger, at Libanon er ansvarlig for raketangrebet fordi landet “tillader terrorister at operere inden for sit territorium.”

– Israel vil handle mod enhver trussel mod sin suverænitet og sine borgere og vil reagere i overensstemmelse med sine interesser – på det relevante tidspunkt og sted. Israel vil ikke vil tillade den sociale, politiske og økonomiske krise i Libanon at blive en sikkerhedstrussel mod Israel, udtaler forsvarsminister Gantz.

Gantz opfordrede også det internationale samfund til at handle for at genoprette stabiliteten i Libanon midt i, hvad Verdensbanken siger er en af ​​verdens værste finansielle kriser siden 1850’erne.

Angrebet skete få timer efter syriske statsmedier rapporterede om israelske luftangreb mod mål tæt på den syriske by Aleppo og efter sammenstød på Tempelbjerget mellem Israels politi og muslimske demonstranter på den muslimske helligdag Eid al-Adha.

IDF vurdere at raketterne blev affyret af palæstinensisk terrorgruppe i Syd-Libanon, ikke af den magtfulde terrororganisation Hizbollah. Hizbollah har en stram kontrol over Syd-Libanon og derfor vurderes det andrebet sker efter aftale med terrororganisationen. Læs om Hizbollah HER. Læs om Iran HER. Læs om Libanon HER. Læs om Syrien HER.

IDF har besvaret raketangrebene fra Libanon ved at bombe mål i Wadi Hamoul-region i Libanon – området hvorfra raketter også blev affyret mod Israel af palæstinensiske terrorister i maj.

Der er flere palæstinensiske terrorgrupper som opererer i Syd-Libanon sammen med den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah som også er tæt allieret med Syriens Assad-regime.

Israel har ofte ramt Hizbollah-mål og krigere i Syrien i et forsøg på at forhindre terrormilitsen i at åbne endnu en front mod Israel.

Syriens officielle SANA-nyhedsbureau rapporterede i nat at syrisk luftforsvar stoppede luftangreb nær byen al-Safirah, sydøst for Aleppo. Syriske krigsanalytikere afviser generelt landets militære rapporter som værende falske.

Syrien gengælder sjældent israelske angreb direkte, men har tidligere ved et uheld angrebet Israel med raketter, mens de forsøgte at nedskyde israelske jetfly og missiler.

Der er ingen rapporter om menneskelige eller materielle skader. Billeder og videoklip delt via sociale medier viser eksplosioner i området.

Ifølge britisk-baseret Syrian Observatory for Human Rights var israelske luftangreb målrettet mod våbendepoter tilhørende iransk støttet milits.

IDF har ikke kommenteret angrebet i overensstemmelse med sin politik om ikke at bekræfte eller benægte sine aktiviteter i Syrien.

Aleppo er en storby i Nord-Syrien nær grænsen til Tyrkiet og er et usædvanligt område for israelske luftangreb. De sidst rapporterede israelske luftangreb i området var i september 2020.Facebook
Twitter
Email
WhatsApp