Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Jeg er målløs over de ødelæggelser jeg har set

Udenrigsministre fra flere lande besøgte Israel for at se ødelæggelserne med egne øjne og for at vise sin støtte til landet. - Jeg er målløs over ødelæggelserne jeg har set, sagde den tjekkiske udenrigsminister Jakub Kulhanek. (Foto: Israelsk UD)
Flere europæiske udenrigsministre besøgte Israel for at vise støtte og sympati.

Udenrigsministre fra Tyskland, Tjekkiet og Slovakiet besøgte torsdag Israel for at vise sympati med landet. De fik med egne øjne set flere af stederne som var blevet hårdt ramt af raketangrebene. Det de så gjorde stort indtryk.

– Jeg er målløs efter at have set ødelæggelserne og terroren som Israel er blevet udsat for, sagde den tjekkiske udenrigsminister Jakub Kulhanek, da han besøgte en ødelagt boligblok i Petah Tikva, skriver Times of Israel.

Han sagde videre at Israel har fuld ret til at beskytte sine indbyggere.

– I denne svære tid er det vigtigere end nogensinde at vise at Israel har venner i verden. Vi er her for at vise vores stærke og varige venskab med Israel, understregede den tjekkiske udenrigsminister.

Den slovenske udenrigsminister Ivan Korcok sagde landet står bag Israel.

– Vi er ægte venner og vi er kommet her for at vise styrken i venskabet mellem vores to lande, sagde Korcok da han blev vist rundt i en ødelagt bygning.

Udenrigsministrene besøgte en bolig i Petah Tikva hvor en raket havde sprængt hele væggen ind til stuen væk.

Efter 11 dage med mere end 4300 raketangreb fra Gaza står flere udbombede bygninger, biler og gader tilbage i Israel. 12 personer i Israel blev dræbt, over 335 blev såret, flere af dem kritisk. Derudover er tallene for de psykiske konsekvenser og antallet af israelere som får PTSD og angst af de gentagende raketangreb uoverskuelige. Læs om våbenhvilen HER.

Hver eneste Hamas-raket er en krigsforbrydelse. Hamas som har holdt Gazas indbyggere fanget i et brutalt terrorregime siden terrorgruppen tog kontrol over enklaven ved et blodigt kup i 2007, gør sig skyldig i krigsforbrydelser mod både Israels civilbefolkning og civilbefolkningen i Gaza som Hamas bruger som menneskelige skjolde når de angriber Israel fra boligområder i Gaza. 30% af Hamas’ raketter eksploderer i Gaza og dræber civile.

Tysklands udenrigsminister Heiko Maas siger han ønskede at besøge Israel for at vise solidaritet. Han understregede landets ret til at forsvare sig mod det han omtalte som et massivt og uacceptabelt angreb.

– Israel har ret til at forsvare sig selv, sagde Maas torsdag.

Efter der natten til fredag blev indgået våbenhvile mellem Israel og terrorgruppen Hamas siger Maas at der må arbejdes med landsigtede løsninger.

– Nu må vi arbejde med årsagerne, genopbygge tillid og finde en løsning på konflikten, siger den tyske udenrigsminister fredag.

Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi, som fulgte sine europæiske kollegaer rundt under omvisningen, takkede dem alle for støtten.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem