– Jeg er målløs over de ødelæggelser jeg har set

Flere europæiske udenrigsministre besøgte Israel for at vise støtte og sympati.
Udenrigsministre fra flere lande besøgte Israel for at se ødelæggelserne med egne øjne og for at vise sin støtte til landet. - Jeg er målløs over ødelæggelserne jeg har set, sagde den tjekkiske udenrigsminister Jakub Kulhanek. (Foto: Israelsk UD)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Udenrigsministre fra Tyskland, Tjekkiet og Slovakiet besøgte torsdag Israel for at vise sympati med landet. De fik med egne øjne set flere af stederne som var blevet hårdt ramt af raketangrebene. Det de så gjorde stort indtryk.

– Jeg er målløs efter at have set ødelæggelserne og terroren som Israel er blevet udsat for, sagde den tjekkiske udenrigsminister Jakub Kulhanek, da han besøgte en ødelagt boligblok i Petah Tikva, skriver Times of Israel.

Han sagde videre at Israel har fuld ret til at beskytte sine indbyggere.

– I denne svære tid er det vigtigere end nogensinde at vise at Israel har venner i verden. Vi er her for at vise vores stærke og varige venskab med Israel, understregede den tjekkiske udenrigsminister.

Den slovenske udenrigsminister Ivan Korcok sagde landet står bag Israel.

– Vi er ægte venner og vi er kommet her for at vise styrken i venskabet mellem vores to lande, sagde Korcok da han blev vist rundt i en ødelagt bygning.

Udenrigsministrene besøgte en bolig i Petah Tikva hvor en raket havde sprængt hele væggen ind til stuen væk.

Efter 11 dage med mere end 4300 raketangreb fra Gaza står flere udbombede bygninger, biler og gader tilbage i Israel. 12 personer i Israel blev dræbt, over 335 blev såret, flere af dem kritisk. Derudover er tallene for de psykiske konsekvenser og antallet af israelere som får PTSD og angst af de gentagende raketangreb uoverskuelige. Læs om våbenhvilen HER.

Hver eneste Hamas-raket er en krigsforbrydelse. Hamas som har holdt Gazas indbyggere fanget i et brutalt terrorregime siden terrorgruppen tog kontrol over enklaven ved et blodigt kup i 2007, gør sig skyldig i krigsforbrydelser mod både Israels civilbefolkning og civilbefolkningen i Gaza som Hamas bruger som menneskelige skjolde når de angriber Israel fra boligområder i Gaza. 30% af Hamas’ raketter eksploderer i Gaza og dræber civile.

Tysklands udenrigsminister Heiko Maas siger han ønskede at besøge Israel for at vise solidaritet. Han understregede landets ret til at forsvare sig mod det han omtalte som et massivt og uacceptabelt angreb.

– Israel har ret til at forsvare sig selv, sagde Maas torsdag.

Efter der natten til fredag blev indgået våbenhvile mellem Israel og terrorgruppen Hamas siger Maas at der må arbejdes med landsigtede løsninger.

– Nu må vi arbejde med årsagerne, genopbygge tillid og finde en løsning på konflikten, siger den tyske udenrigsminister fredag.

Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi, som fulgte sine europæiske kollegaer rundt under omvisningen, takkede dem alle for støtten.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelVåbenhvile trådt i kraft – endelig fik Israels indbyggere en rolig nat
Næste artikelDerfor er så mange journalister Palæstina-aktivister
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise