IDF har anholdt mistænkte for at hjælpe terrorister bag angreb mod israelske teenagedrenge

Terroristerne bag terrorangrebet hvor 3 19-årige israelske drenge blev skudt, menes at få hjælp af palæstinensere til at gemme sig. Bilen som mistænkes at være blevet brugt ved angrebet, blev brændt af palæstinensere.
IDF har anholdt flere palæstinensere som mistænkes for at have hjulpet terrorcellen bag terrorangrebet hvor 3 israelske teenagedrenge blev skudt 2. maj. To af drengene er fortsat i alvorlig tilstand. (Foto: IDF, via Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Natten til tirsdag har IDF-styrker tilbageholdt flere palæstinensere fra landsbyen Aqraba tæt på Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden). Palæstinenserne er mistænkt for at have hjulpet terroristerne som skød tre israelske 19-årige teenagedrenge som ventede ved et busstop tæt på bosættelsen Itamar 2. maj, skriver avisen Yediot Ahronot.

De tre teenagedrenge gik på Itamar Yeshiva. To af de sårede drenge er fortsat i kritisk tilstand – læs om angrebet HER.

Palæstinensiske sikkerhedsstyrker lokaliserede en forladt bil i Aqraba som IDF mistænker blev brugt ved angrebet. Bilens bagrude var knust af skud. Køretøjet blev dog brændt af, af palæstinensere, før IDF kunne undersøge det for beviser.

IDFs jagt på terrorcellen fortsatte tirsdag med hjælp fra Shin Bet med fokus på efterretningsindsamling.

Ifølge israelske sikkerhedsembedsmænd, går mistanken på at lokale palæstinensere har hjulpet terroristerne med at flygte og gemme sig.

Mandag besøgte stabschef Aviv Kochavi angrebsstedet.

– IDF vil i kommende uger, styrke sine styrker og udvide sine operationelle aktiviteter i Judæa og Samaria (Vestbredden), sagde Kochavi.

Ingen har påtaget sig ansvaret for angrebet, men premierminister Benjamin Netanyahu lovede mandag, at det israelske svar vil hårdt.

– Vi vil ikke lade terror løfte hovedet igen, og vi vil bekæmpe vores fjender med magt, sagde Netanyahu.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise