Israel mindes 23.928 faldne soldater og terrorofre

Sidste år blev 43 israelske soldater og civile dræbt.
Yom HaZikaron (Israels mindedag) 2014 ved mindet for faldne israelske soldater ved Latrun. (Foto: Masa Israel, flickr)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

I aften kl 19:00 dansk tid vil en et minuts sirene lyde i Israel og med den starter landets årlige Yom Ha-Zikaron (mindedag) for sine faldne soldater og terrorofre – 23.928 israelere, skriver avisen Jerusalem Post.

Lysfakler vil oplyse Grædemuren i Jerusalem hvor præsident Reuven Rivlin og IDFs stabschef Aviv Kohavi vil holde taler.

I morgen kl. 10 dansk tid, vil der lyde en to minutters sirene i Israel, efterfulgt af en mindehøjtidelighed på landets 52 militære begravelsespladser spredt udover landet. Hovedceremonien vil blive afholdt på Herzl bjergets begravelsesplads i Jerusalem.

Klokken 12 vil der være en ceremoni for terrorofre.

I 2020 mistede 43 israelske soldater og civile livet.

Sidste år måtte de efterladte familier ikke besøge de faldenes grave grundet Corona-krisen. I år besluttede forsvarsministeriet at lade familiemedlemmer sørge og mindes deres kære på begravelsespladserne uden restriktioner.

Ved de officielle ceremonier, er det kun vaccinerede som må deltage.

– I IDF-soldaternes og kommandørenes navn hylder jeg de døde og de efterladte familier, skrev Aviv Kohavi i et brev sendt til IDF-personale mandag.

– Jeg lover, at vi vil gøre alt hvad der er i vores magt for at bringe de savnede og fangerne hjem igen. Vi vil fortsætte med at huske, lære og undervise, vi vil fortsætte med at opfylde vores formål – at forsvare, forberede og vinde, fortsatte Kohavi.

Den seneste israelske soldat som blev dræbt under en operation var Amit Ben Yigal fra eliteenheden Golani. Ben Yigal blev dræbt i maj 2020 under operation for at pågribe terroristmistænkte i den palæstinensiske landsby Yabad i Judæa og Samaria (Vestbredden) læs mere om hændelsen HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise