40-årige Mohammed Kabha myrdede moren til seks Esther Horgan fordi hun var jøde. (Foto: Shin Bet)

Han myrdede Esther som var mor til seks

Den 21. december 2020 blev den israelske mor til seks Esther Horgan fundet brutalt myrdet i nærheden af bosættelsen Tal Menashe på Vestbredden (Judæa og Samaria). 52-årige Esther var taget ud på en af sine regelmæssige løbeture i området, men denne gang kom hun aldrig hjem – læs MIFFs artikel om det HER. Efter en større eftersøgningsaktion blev hun fundet myrdet i skoven med store skader mod hovedet.

Israelske sikkerhedsstyrker kunne hurtigt konstatere at der var tale om terror.

Nu har den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet pågrebet den 40-årige palæstinenser Mohammed Kabha fra Jenin for mordet, skriver avisen Yediot Ahronot. Han har angiveligt tidligere afsonet flere domme for terroraktivitet i israelske fængsler.

Under afhøring sagde terroristen angiveligt at motivet for at myrde moren til seks, var Kamal Abu Waers død. Waer var den første palæstinensiske sikkerhedsfange som blev smittet med Corona i fængsel. Han døde senere som følge af komplikationer.

Kabha har forklaret at han om eftermiddagen den 20. december opdagede en jødisk kvinde, som viste sig at være Esther Horgan, hun gik alene i skoven mens han var ved at smugle cigaretter gennem et hul i sikkerhedshegnet. Han gik hen til Esther og knuste hendes hoved med en sten til hun døde.

Herefter løb han fra stedet og gemte sig i flere dage fra israelske sikkerhedsstyrker ved hjælp af venner og familie, før han blev pågrebet. Der er rejst yderligere sigtelser i sagen mod palæstinensere som er mistænkt for at have hjulpet terroristen med at gemme sig.

Moren til seks, Esther Hogan blev fundet myrdet efter en løbetur i nærheden af bosættelsen hvor hun boede. (Foto: Privat)

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp