Afværget skudangreb i Jerusalems gamle bydel

Palæstinensisk teenager skudt og dræbt under skudveksling med politiet.

Ambulancefolk ved åstedet for terrorangrebet i Den Gamle By i Jerusalem 21. december 2020. (Foto: Magen David Adom)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Israelsk politi afværgede mandag aften et terrorangreb i Jerusalems gamle bydel. En palæstinensisk teenager begyndte angiveligt skyde mod politiet tæt på Tempelpladsen. Terroristen blev skudt og dræbt under skududvekslingen.

Gerningsmanden var en 17-årig palæstinenser fra Jenin på Vestbredden (Judæa og Samaria). Han er angiveligt kommet ulovligt ind i Israel, skriver avisen Yediot Ahronot.

Ingen politimænd menes at være blev såret af skuddene, men en politimand blev lettere såret da han faldt mens han løb mod åstedet. Han blev kørt på et hospital i Jerusalem hvor han blev behandlet for skader i ryggen og lemmer.

Den palæstinensiske terrorgruppe Hamas hylder skudangrebet og kalder det et svar på normaliseringen mellem Israel og flere arabiske lande i løbet af de seneste måneder.

Angrebet skete samme sted hvor to israelske grænsepolitifolk blev skudt og dræbt under lignende skudangreb for mere end tre år siden – læs mere HER på norsk.

De seneste år har der været flere kniv-, bil- og skudangreb mod israelske sikkerhedsstyrker og jødiske bosættere på Vestbredden (Judæa og Samaria). De fleste angribere har ikke været tilknyttet organiserede terrorgrupper, men har udført angrebet på egen hånd. Der har været færre angreb under Corona-krisen.

Natten til mandag blev 52-årige Esther Hogan, gift og mor til seks fundet dræbt uden for bosættelsen Tal Menashe på Vestbredden (Judæa og Samaria). Politiet mistænker drabet for at være et terrorangreb – læs mere om sagen HER.

Den palæstinensiske teenager angreb angiveligt politiet med maskinpistolen på billedet. (Foto: Det israelske politi)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)