Search
Ambulancefolk ved åstedet for terrorangrebet i Den Gamle By i Jerusalem 21. december 2020. (Foto: Magen David Adom)

Afværget skudangreb i Jerusalems gamle bydel

Israelsk politi afværgede mandag aften et terrorangreb i Jerusalems gamle bydel. En palæstinensisk teenager begyndte angiveligt skyde mod politiet tæt på Tempelpladsen. Terroristen blev skudt og dræbt under skududvekslingen.

Gerningsmanden var en 17-årig palæstinenser fra Jenin på Vestbredden (Judæa og Samaria). Han er angiveligt kommet ulovligt ind i Israel, skriver avisen Yediot Ahronot.

Ingen politimænd menes at være blev såret af skuddene, men en politimand blev lettere såret da han faldt mens han løb mod åstedet. Han blev kørt på et hospital i Jerusalem hvor han blev behandlet for skader i ryggen og lemmer.

Den palæstinensiske terrorgruppe Hamas hylder skudangrebet og kalder det et svar på normaliseringen mellem Israel og flere arabiske lande i løbet af de seneste måneder.

Angrebet skete samme sted hvor to israelske grænsepolitifolk blev skudt og dræbt under lignende skudangreb for mere end tre år siden – læs mere HER på norsk.

De seneste år har der været flere kniv-, bil- og skudangreb mod israelske sikkerhedsstyrker og jødiske bosættere på Vestbredden (Judæa og Samaria). De fleste angribere har ikke været tilknyttet organiserede terrorgrupper, men har udført angrebet på egen hånd. Der har været færre angreb under Corona-krisen.

Natten til mandag blev 52-årige Esther Hogan, gift og mor til seks fundet dræbt uden for bosættelsen Tal Menashe på Vestbredden (Judæa og Samaria). Politiet mistænker drabet for at være et terrorangreb – læs mere om sagen HER.

Den palæstinensiske teenager angreb angiveligt politiet med maskinpistolen på billedet. (Foto: Det israelske politi)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp