Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Stigende spænding langs Gaza-grænsen

Israelske soldater under træning tæt på grænsen til Gaza. (Illustrativt foto: IDF, Flicker)
Situationen er sprængfarlig, skriver den israelske journalist Nir Dvori.

Når solen går ned over Gaza-grænsen, sidder israelske tropper klar til at overvåge grænsen og stoppe terrorangreb mod beboerne i Otef Aza før de sker (Otef Aza betyder “ligger rundt om” på hebraisk. Termen bruges at beskrive de byer og kibbutzer i Israel som ligger tæt på Gaza). MIFF har skrevet utallige artikler om terrortruslen fra Gaza mod Israels indbyggere – læs artiklerne HER.

Der er altid ekstra meget militærovervågning ved området omkring Gaza, men de kommende dage er bevågenheden ekstraordinær høj og situationen ekstra spændt, det skriver den israelske Kanal 12 (N-12), hvor du også kan se klip om artiklen – artiklen er oversat fra hebraisk.

Indeværende uge markeres årsdagen for mordet på Baha Abu al-Ata i Gaza. Baha Abu al-Ata havde højtstående position i den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ). IDF’s kommandør for den nordlige Gazastribe og IDF’s sydlige kommando forbereder sig på muligheden for hævn i forbindelse med markeringen af årsdagen – lige fra raketangreb mod israelske indbyggere i Otef Aza og det centrale Israel til forsøg på at trænge ind i Israel og begå terrorangreb mod israelske civile. Læs MIFF’s artikler om Baha ‘Abu al-‘Ata HER. Læs MIFF’s artikler om Palæstinensisk Islamisk Jihad HER. Læs MIFF’s artikler om de flere tusind raketangreb fra Gaza mod Syd-Israel som har stået på i snart 20 år HER.

På det seneste er der sket en stigning i forsøgene på at infiltrere Israel fra Gaza. I nogle tilfælde er det desperate palæstinensere som blot vil væk fra Gaza. I andre tilfælde er det bevæbnede terrorister som vil begå terrorangreb i Israel. For blot to uger siden blev en palæstinenser fanget mens han krydsede grænsen iført sprængstofbælte. IDF-soldater omringede manden og sørgede for at han overgav sig – dermed blev terrorangrebet stoppet i tide takket være IDF’s beredskab.

Den største trussel fra Gazastriben er ifølge kommandør for Rotem-bataljonen i IDF-enheden Givati, oberstløjtnant Yossi Elias terrorgruppen Hamas som også har kontrollen over Gaza. Læs MIFF’s seneste artikel hvordan IDF afdækkede endnu en angrebstunnel fra Gaza ind i Israel – HER.

– Vi håndterer flere forsøg på at trænge ind over grænsen og presset er stort. Det er vores pligt at være klar til enhver hændelse 24/7 året rundt, sagde Elias.

– En fjende som ønsker at trænge ind i Israel vil ikke blive stoppet af grænsehegnet. Grænsehegnet har til formål forsinke vedkommende og hjælpe os med at opdage ham på overvågningen. I sidste ende er det der vil stoppe ham, en dygtig militærstyrke som er klar på rette tid og sted. Vores opgave er klar – at stoppe den potentielle trussel med et højt niveau af professionalisme og hurtighed. Og det er hvad vi gør, forklarede oberstløjtnant Bar-Bashan, chef for Shaked-bataljonen i IDF- enheden Givati.

Sideløbende med grænse-infiltrationer ind på israelsk territorium, ødelægger IDF Hamas’ angrebstunneller, fabrikker til produktion af raketter og Hamas’ militær-positioner opført langs grænsen til Israel.

– Når Givati-enheden ​​er færdig med deres opgave langs Gaza-grænsen, skal de videre til træning. De vil blive erstattet af en Golani-enhed. Gazastriben bliver hvor den er – ligeledes gør terrortruslen mod Israel. Tiden vil vise hvad der vil ske efter regeringsskiftet i USA, Corona-krisen, den økonomiske krise, og pengene fra Qatar til Gaza som kommer dryppende lidt efter lidt. Alt påvirker hvad der vil ske i Gaza og situationen er sprængfarlig, slutter den israelske journalist Nir Dvori.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem