Stigende spænding langs Gaza-grænsen

Situationen er sprængfarlig, skriver den israelske journalist Nir Dvori.
Israelske soldater under træning tæt på grænsen til Gaza. (Illustrativt foto: IDF, Flicker)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Når solen går ned over Gaza-grænsen, sidder israelske tropper klar til at overvåge grænsen og stoppe terrorangreb mod beboerne i Otef Aza før de sker (Otef Aza betyder “ligger rundt om” på hebraisk. Termen bruges at beskrive de byer og kibbutzer i Israel som ligger tæt på Gaza). MIFF har skrevet utallige artikler om terrortruslen fra Gaza mod Israels indbyggere – læs artiklerne HER.

Der er altid ekstra meget militærovervågning ved området omkring Gaza, men de kommende dage er bevågenheden ekstraordinær høj og situationen ekstra spændt, det skriver den israelske Kanal 12 (N-12), hvor du også kan se klip om artiklen – artiklen er oversat fra hebraisk.

Indeværende uge markeres årsdagen for mordet på Baha Abu al-Ata i Gaza. Baha Abu al-Ata havde højtstående position i den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ). IDF’s kommandør for den nordlige Gazastribe og IDF’s sydlige kommando forbereder sig på muligheden for hævn i forbindelse med markeringen af årsdagen – lige fra raketangreb mod israelske indbyggere i Otef Aza og det centrale Israel til forsøg på at trænge ind i Israel og begå terrorangreb mod israelske civile. Læs MIFF’s artikler om Baha ‘Abu al-‘Ata HER. Læs MIFF’s artikler om Palæstinensisk Islamisk Jihad HER. Læs MIFF’s artikler om de flere tusind raketangreb fra Gaza mod Syd-Israel som har stået på i snart 20 år HER.

På det seneste er der sket en stigning i forsøgene på at infiltrere Israel fra Gaza. I nogle tilfælde er det desperate palæstinensere som blot vil væk fra Gaza. I andre tilfælde er det bevæbnede terrorister som vil begå terrorangreb i Israel. For blot to uger siden blev en palæstinenser fanget mens han krydsede grænsen iført sprængstofbælte. IDF-soldater omringede manden og sørgede for at han overgav sig – dermed blev terrorangrebet stoppet i tide takket være IDF’s beredskab.

Den største trussel fra Gazastriben er ifølge kommandør for Rotem-bataljonen i IDF-enheden Givati, oberstløjtnant Yossi Elias terrorgruppen Hamas som også har kontrollen over Gaza. Læs MIFF’s seneste artikel hvordan IDF afdækkede endnu en angrebstunnel fra Gaza ind i Israel – HER.

– Vi håndterer flere forsøg på at trænge ind over grænsen og presset er stort. Det er vores pligt at være klar til enhver hændelse 24/7 året rundt, sagde Elias.

– En fjende som ønsker at trænge ind i Israel vil ikke blive stoppet af grænsehegnet. Grænsehegnet har til formål forsinke vedkommende og hjælpe os med at opdage ham på overvågningen. I sidste ende er det der vil stoppe ham, en dygtig militærstyrke som er klar på rette tid og sted. Vores opgave er klar – at stoppe den potentielle trussel med et højt niveau af professionalisme og hurtighed. Og det er hvad vi gør, forklarede oberstløjtnant Bar-Bashan, chef for Shaked-bataljonen i IDF- enheden Givati.

Sideløbende med grænse-infiltrationer ind på israelsk territorium, ødelægger IDF Hamas’ angrebstunneller, fabrikker til produktion af raketter og Hamas’ militær-positioner opført langs grænsen til Israel.

– Når Givati-enheden ​​er færdig med deres opgave langs Gaza-grænsen, skal de videre til træning. De vil blive erstattet af en Golani-enhed. Gazastriben bliver hvor den er – ligeledes gør terrortruslen mod Israel. Tiden vil vise hvad der vil ske efter regeringsskiftet i USA, Corona-krisen, den økonomiske krise, og pengene fra Qatar til Gaza som kommer dryppende lidt efter lidt. Alt påvirker hvad der vil ske i Gaza og situationen er sprængfarlig, slutter den israelske journalist Nir Dvori.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPLOs generalsekretær død af Corona
Næste artikelFN-chef får pris for kamp mod antisemitisme
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise