Her ses Iron Dome i aktion under raketangreb fra Gaza mod den israelske by Ashkelon, 18. august 2020. Perioder med raketangreb mod Syd-Israel har stået på i 20 år. (Foto: @tameryazar)

To små israelske piger lettere såret i raketangreb

Eskalering i terrorangreb fra Gazastriben ind i Israel.

Israelske krigsfly gennemførte tirsdag nat flere luftangreb i Gazastriben efter palæstinensiske terrorister havde affyret raket og sendt flere sprængstofballoner ind i Israel. Ballonangrebene skabte flere brande i det sydlige Israel, meddelte den israelske hær (IDF). Det skriver avisen Times of Israel.

IDF har angrebet flere Hamas-mål i Gazastriben, inklusiv et militær anlæg som tilhører en eliteenhed i terrorgruppen Hamas, udtalte IDF og understregede at Hamas som har kontrollen over Gazastriben holdes ansvarlig for al vold, der stammer derfra.

Der var ingen øjeblikkelige rapporter om nedfald i befolkede områder, hvorfor det formodes at raketten ramte et åbent område.

Raketangrebet udløste sirener i byen Ashkelon nord for Gaza og Kibbutz Zikim og sendte flere tusind israelere i beskyttelsesrum.

To piger blev lettere såret mens de løb mod beskyttelsesrummet, meddeler Magen David Adom (MDA) ambulance service.

To piger på henholdsvis 7 og 10 blev såret ”Begge piger blev behandlet på stedet og kørt af MDA til Barzilai hospital for yderligere behandling,” udtalte MDA.

Det er det andet rakletangreb i løbet af en uge, angrebet skete midt i stigende spændinger mellem Israel og terrorgrupper i Gazastriben.

Søndag affyrede terrorister i Gazastriben to raketter mod det sydlige Israel – begge blev opfanget af Iron Dome-missilforsvarssystemet.

Fragmenter af raketten ramte et hjem i byen Sderot og forårsagede skade på strukturen og en 58-årig mand blev lettere såret.

Læs flere MIFF artikler om terrorgruppen Hamas, raketangreb og sprængstofangreb fra Gazastriben mod Israel.

Se video af skaderne i Sderot her:

I løbet af den sidste uge har terrorister i Gazastriben sendt utallige sprængstofballoner og andre eksplosive anordninger ind i det sydlige Israel. Angrebene har forårsaget mange brande, ødelagt landbrugsjord, dyreliv og ejendomme.

Tirsdag meddelte embedsmænd i Gazastriben at den eneste kraftstation i enklaven var løbet tør for brændstof og ville stoppe med at fungere. I sidste uge lukkede Israel Kerem Hashalom grænseovergang efter gentangende sprængstofballon-angreb og raketangreb fra Gazastriben. Læs MIFFs artikel om det her.

Tirsdag udtalte premierminister Benjamin Netanyahu at Israels reaktion efter sprængstofballon-angreb vil være den samme som ved raketangreb og advarede om at der kunne komme en voldsom eskalering.

– Jeg beklager at vi må forberede os, i det omfang det er nødvendigt til, at der kan komme en eller flere runder. Jeg håber ikke det vil komme dertil, sagde Netanyahu til de lokale ledere i de israelske samfund tæt på Gazastriben.

https://twitter.com/ShehabAgencyEn/status/1295822225191456774?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1295822225191456774%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.timesofisrael.com%2Fafter-rocket-fire-israeli-airstrikes-target-hamas-special-forces-base-in-gaza%2F
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp