Israelske sikkerhedsstyrker på stedet hvor terrorangrebet fandt sted den 14. maj. (Foto: Magen David Adom)

Soldat såret i bilterror på Vestbredden

Terroristen som begik angrebet blev skudt og dræbt.

En israelsk soldat blev såret i bilterror på Vestbredden torsdag. Terroristen kørte angiveligt soldaten ned med vilje, før han blev skudt og dræbt af en anden soldat på stedet, skriver Times of Israel.

Ifølge det israelske forsvar (IDF) acceplerede chaufføren og kørte mod en gruppe soldater som stod ved en militær-post udenfor bosættelsen Negohot.

Den sårede soldat blev kørt på hospitalet med moderate til alvorlige skader.

Angrebet sker i en tid med øget spænding på Vestbredden og dagen før Naqba-dagen. Nakba er det arabiske ord for «katastrofe» og er arabernes syn på hvad der skete da Israel fik sin uafhængighed i 1948. Dagen markeres hver 15. maj og fører ofte til voldelige sammenstød.

Som nævnt er spændingen høj på Vestbredden.

Tirsdag blev en israelsk soldat dræbt af en stenkaster under en arrestation udenfor byen Jenin. Onsdag blev en palæstinensisk teenager skudt og dræbt i sammenstød, efter der blev kastet med sten og brandbomber mod israelske soldater ved flygtningelejren al-Fawar.

Denne bil blev brugt af terroristen til at køre mod en gruppe israelske soldater. En soldat blev moderat såret. (Foto: IDF)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp