Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Arabisk-israelsk kvinde arresteret for at hjælpe Hamas

Aya Khatib. (Foto: Shin Bet)
Kvinden er mistænkt for at udnytte sin position som humanitær medarbejder for nødlidende i Gaza til at overføre penge, forsyninger og efterretning.

Den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet meddelte lørdag at de har arresteret en arabisk-israelsk kvinde, der mistænkes for at have udnyttet sin position som humanitær medarbejder for nødlidende i Gaza til at overføre penge, forsyninger og efterretning til terrorgruppen Hamas, skriver Times of Israel.

Aya Khatib, 31 som kommer fra den nordlige by Ar’ara blev rekrutteret af et par krigere fra Hamas’ militære fløj, udtaler Shin Bet.

Khatib blev arresteret i sidste måned, men hendes identitet og detaljer om sagen offentliggøres først nu.

Khatib overførte flere hundrede tusinde shekel til Hamas “samtidigt bedrog hun hjælporganisationer og uskyldige civile som donerede midler til patienter og nødlidende i Gazastriben”, udtaler Shin Bet og tilføjer at en del af pengene gik direkte til finansiering af terroraktiviteter som eksempelvis konstruktion af angrebstunneler.

Det skønnes at én angrebstunnel koster ca 3 millioner US dollars at bygge. Indholdet i 350 lastbiler kunne alternativt bruges til fx 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker. (Kilder - se i noterne)
Èn angrebstunnel koster ca 3 mio. dollars at bygge. I stedet kunne der bygges 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker

Derudover overførte Khatib udstyr til Hamas’ militære fløj, udtalte Shin Bet uden at komme med yderligere detaljer.

”Vores efterforskning har vist Khatib også leverede efterretning til Hamas, inklusiv detaljer om det israelske forsvars bevægelser (IDF) under en af kamprunderne i Gazastriben”, udtaler Shin Bet.

Sidste uge demonstrerede flere arabiske-israelere uden for retten i Haifa i solidaritet med Khatib, rapporterede Yediot Ahronoth.

Demonstranterne viftede med fotos af den tiltalte og hendes børn og plæderede for hendes uskyld. En lignende demonstration til støtte for kvinden foregik også to uger tidligere, her deltog Knesset-medlem fra Den arabiske fælles listen Yousef Jabareen også.

Det er ikke første gang Shin Bet har arresteret spioner. I januar afslørede de en spionring fra Hamas som opererede i det centrale Israel. I den forbindelse arresterede de to mænd fra Gazastriben, som begge havde lejlighed til at flytte til Israel via familiesammenføring, fordi de har israelske mødre. Læs MIFFs artikel om sagen her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem