Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelere har spioneret for Hamas

Hamas-medlemmer i Nablus på Vestbredden. (Illustrationfoto: Lodgaard / Flickr.com CC)
De to mænd fik opholdstilladelse i Israel fordi de har israelske mødre.

Den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet siger at de har afsløret en spionring fra Hamas der opererer i det centrale Israel. To israelske statsborgere har angiveligt givet terrorgruppen detaljerede oplysninger om sikkerhedsfaciliteter i Israel og anden efterretningsinformation, skriver Times of Israel.

Shin Bet mener at Rami Amoudi (30) og Rajab Daka (34) blev rekrutteret af Hamas og havde til opgave at filme sikkerhedsinstallationer i det centrale Israel, inklusiv militærbaser, politistationer og raketforsvaret Iron Dome.

Daka blev angiveligt også bedt af Hamas om at give de nøjagtige koordinater for hvor raketter fra Gazastriben landede, tilsyneladende for at hjælpe terrorgruppen med at forbedre raketternes præcision.

Både Amoudi og Daka er oprindeligt fra Gazastriben, men begge havde lejlighed til at flytte til Israel via familiesammenføring, fordi de har israelske mødre. Dakas mor er israelsk-arabisk fra byen Lod, mens Amoudi har en israelsk-jødisk mor. Mændene blev arresteret den 2. januar og sigtet den 27. januar.

Shin Bet har i lang tid været imod regeringens politik, som åbner op for at indbyggere fra Gazastriben kan komme til Israel og Vestbredden gennem familiesammenføring. Ifølge sikkerhedstjenesten har der været flere tilfælde, hvor mennesker i det program er blevet rekrutteret af Hamas.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem