Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Efter flere dages raketangreb fra Gaza svarer Israel igen

Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel (arkivfoto: IDF)
I løbet af mindre end to døgn har terrorister i Gaza affyret over 1ooo raketter mod Israel. (Arkivfoto: IDF)(arkivfoto: IDF)
Det israelske forsvar (IDF) har ramt flere Hamas-mål. Import af cement til Gaza er suspenderet og forsvarsministeriet er på vej med flere sanktioner.

Den israelske hær (IDF) ramte Gaza natten til mandag – få timer efter raketter igen blev affyret fra Gaza mod Syd-Israel, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvarsministerium har meddelt at import af cement til Gaza suspenderes og flere sanktioner er på vej for at stoppe angrebene fra Gaza.

IDF har angrebet flere Hamas-mål i Nord-Gaza fra luften. Ifølge IDF er blandt andet Hamas ”krigsrum” og terrorgruppens underjordiske faciliteter blevet ramt.

-Vores angreb er en reaktion på raketangreb og balloner fyldt med sprængstof sendt ind over grænsen til Israel, udtaler IDF.

Hamas-knyttet Shehab News rapporterede tidligere at IDF angreb mål nær Beit Lahia i Nord-Gaza.

Der er ingen rapporter om sårede.

Den 30. januar blev et spædbarn i Sderot såret efter raketangreb mod byen. Lørdag aften landede en raket affyret fra Gaza i et åbent område ved Sha’ar Hanegev-regionen. Der er ingen rapporter om sårede eller skader på ejendom.

Angrebet skete mens Kahol Lavans partileder Benny Gantz og andre partimedlemmer var på besøg i området – angrebet tvang dem til at holde deres møde med beboerne i et beskyttelsesrum.

Angrebene fra Gaza mod området er eskaleret de seneste dage med daglige raketangreb og balloner med sprængstof sendt ind over grænsen til Israel.

Israel meddelte sent lørdag at cement import til Gaza suspenderes som svar på angrebene.

Fra søndag har Israel også skåret antallet af indrejsetilladelser til indbyggere fra Gaza ned med 500. Israel giver i øjeblikket 5.500 indrejsetilladelser om dagen.

Israel har tilladt cementimport til Gaza siden 2014 under overvågning af FN. Hensigten er at sikre byggematerialerne bruges til civile formål og ikke til konstruktion af angrebstunneler eller anden militær infrastruktur som udgør en eksistentiel trussel mod Israels befolkning.

I 2016 suspenderede Israel import af cement til Gaza i 45 dage efter fund af en underjordisk angrebstunnel ind i Israel.

-Beslutningen blev truffet efter sikkerhedsvurderinger og som en konsekvens af de gentagende angreb fra Gazastriben mod den israelske befolkning de seneste uger. Angrebene er en krænkelse af Israels suverænitet, udtalte forsvarsministeriets enhed der har ansvaret for samarbejdet med de palæstinensiske myndigheder i en erklæring.

Lørdag var fjerde dag i træk hvor terrorister i Gaza blandt andet affyrede raketter mod Syd-Israel. I løbet af dagen blev der også sendt balloner med sprængstof ind over grænsen fra Gaza ind i Syd-Israel.

Ballonklynger blev fundet i de regionale råd Lachish og Merhavim øst for Gaza.

Eksplosionsanordninger og brændstofanordninger bundet til balloner er de seneste uger i stigende grad blevet sendt ind over grænsen fra Gaza til Israel.

Ultimo januar i år sagde en højtstående Hamas person at deres angreb mod Israel med sprængstof balloner er et signal til Israel om at de skal fremskynde den uofficielle “forståelse” mellem parterne og lette blokaden mod området som styres af terrorgruppen.

Forsvarsminister Naftali Bennett har ikke kommenteret den seneste voldsrunde. Partiet Kahol Lavan opfordrede fredag til at situationen blev taget op til debat i Knesset søndag.

Spændingerne mellem Israel og Gaza er steget støt de sidste to uger efter flere måneder med relativ ro. Frygten for en eskalering af volden i Gaza og på Vestbredden er steget de seneste dage efter USAs præsident, Donald Trump præsenterede sin vision af en fredsplan mellem israelerne og palæstinenserne.

Onsdag aften meddelte IDF at yderligere tropper sendes til Gaza-grænsen og Vestbredden af frygt for at palæstinenserne vil reagere voldeligt efter Trumps præsentation af sin fredsplan den 28. januar.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem