Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nu er brandterroren også kommet til det nordlige Israel

Flere påsatte brande har hærget i det nordlige Israel. En israelsk by måtte evakueres. (Foto:Skærmdump Channel 12)
Den libanesiske terrororganisation Hizbollah har taget samme taktik i brug som Hamas.

Fredag ​​hærgede flere brande Israels grænse mod Libanon. Billeder vist på israelske Channel 12 viser, at brandene blev påsat af Hizbollah-terrorister, som ser ud til at have overtaget samme brandterror, som palæstinensere har brugt i Gaza, mod det sydlige Israel. Nu er den form for terror også kommet til det nordlige Israel.

På Tv-billederne kan man se, at brandene bliver påsat tæt på grænsen til Israel. Kraftige vinde fik flammerne til at sprede sig hurtigt over grænsen og ramte en israelsk militærbase og lokalsamfundet Margaliot, hvor folk måtte evakueres.

Man kan også se FN’s fredsbevarende styrker patruljerer i nærheden af ​​brandene, men de gør intet for at forhindre Hizbollah i at starte dem.

Tv-billederne viser Hezbollah-terrorister, som går rundt og starter brande langs grænsen. (Foto: Screenshot Channel 12)

Brandene fik flere af landminerne langs grænsen til at eksplodere. Det lokale brandvæsen brugte mange timer på at få kontrol over brandene. Brandvæsenet var ikke i stand til at bruge ildslukkende fly på grund af nærheden til den fjendtlige grænse, hvilket gjorde slukningsarbejdet meget vanskeligt.

-Alle ved, at den libanesiske side er ansvarlig for disse provokationer. De tester os, siger Yoram Mahluf, en af ​​de lokale ledere i grænseområdet.

Ifølge tv-rapportagen frygter myndighederne, at Hizbollah vil fortsætte med at starte brande langs grænsen til Israel, for at distrahere det israelske militær og fjerne vegetation, som israelske specialstyrker kan bruge som dækning.

Taktikken ser ud til at være en efterligning af brandterroren ved Gaza, hvor tusinder af drager og balloner har ført ildbomber ind over grænsen. Det har ført til, at over 35 kvadratkilometer landbrugsområder, skove og marker er brændt. Det unikke dyreliv i området påvirkes også hårdt.

Alene i løbet af én uge blev der påsat 100 brande i det sydlige Israel:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem