The moon is the limit - israelske og australske forskere samarbejder om at gøre månen levedygtig for mennesker. På billedet ses Japan Airlines, Boeing 737 flyve foran månen. (Foto: Masakatsu Ukon, 9. august 2022, flickr)

Israelske og australske forskere samarbejder om at kunne dyrke planter på månen i 2025

Planen er at frø fragtes til månen med det israelske rumfartøj Beresheet 2.

Israelske og australske forskere samarbejder om forsøg på at dyrke planter på månen. Planen er at bane vejen for en fremtidig koloni ultimo 2024/primo 2025, skriver i24NEWS.

– I skrivende stund er projektet med at dyrke planter på månen i sin tidlige fase. Vi har planer om at dyrke planter til mad, medicin og iltproduktion – alt sammen afgørende for at gøre månen levedygtig for mennesker, udtaler forskerne.

Det er organisationen Lunaria One som står bag projektet med forskere fra Australien og Israel og det israelske rumprojekt SpaceIL.

Flere universiteter er også med i projektet – eksempelvis Queensland University of Technology (QUT) i Australien, Ben-Gurion University i Israel samt institutter i Sydafrika og USA.

Ifølge den australske plantebiolog Brett Williams vil frø blive fragtet til månen af det private israelske rumfartøj Beresheet 2.

Efter landingen på månen vil frøene blive vandet i forseglet kammer og overvåget for tegn på spiring og vækst.

Planterne vil blive udvalgt alt efter hvor godt de klarer sig under ekstreme forhold, og hvor hurtigt de spirer, tilføjer Williams.

Et oplagt valg kunne være australsk “genopstandelsesgræs” som kan overleve uden vand i en sovende tilstand.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp