Israel og Emiraterne vil lande sammen på månen

Israel og Emiraterne samarbejder om månelandingsprojektet Beresheet 2.
Beresheet er første israelske rumfartøj sendt mod månen. Nu kommer Beresheet 2 i samarbejde med Emiraterne. (Foto: Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Takket være Abraham-aftalerne er himlen ikke grænsen! Israel og Emiraterne har underskrevet historisk aftale om samarbejde på flere rumprojekter – eksempelvis det ubemandede månelandingsprojekt Beresheet 2, skriver Jerusalem Post.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvordan Abraham-aftalerne har og fortsat tranformere Mellemøsten – desværre får de ikke den velfortjente ros de burde få af danske politikere og medier. Læs om Abraham-aftalerne HER.

Beresheet 2 vil blive Israels andet forsøg på en månelanding. Beresheet blev sendt mod månen i 2019 og ville have gjort Israel til det fjerde land i verden som landet på månen. Projektet var en succes, men mislykkedes desværre da rumfartøjet skulle lande på månen. Kontakten med fartøjet gik tabt under de sidste minutter og rumfartøjet styrtede på månen.

Israelerne er ikke kendt for at give op når noget går galt – derfor meddelte de blot få dage senere at de ville forsøge at lande på månen igen med Beresheet 2. Selskabet Space IL som står bag Beresheet, vil være det første private rumfartøj som lander på månen. Projektet kommer til at koste omkring 600 millioner kroner og vil tage tre år.

– Det ville have været fantastisk med et rumprogram som var en kombination af Israel og den arabiske verden, siger formand for SpaceIL, Morris Kahn.

Som en del af aftalen mellem Israel og Emiraterne vil de to lande også samarbejde om databaseret forskning og udvikling via den israelsk-franske satellit Venus og studerende fra begge lande vil samarbejde om en ny satellit som vil overvåge månen.

Israel og Emiraterne har nogle af de mest avancerede rumprogrammer i Mellemøsten. Mens Israel havde sit månelandingsprojekt i 2019, nåede Emiraterne i år banen til Mars med deres rumsonde «Nyt håb. Emiraterne vil desuden investere over 55 milliarder kroner øremærket rumprojekter i Israel.

Sendte selfie fra verdensrummet

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFørste multilaterale møde mellem højtstående embedsmænd fra Israel og seks arabiske lande
Næste artikelUSA diskuterer normalisering mellem Saudi-Arabien og Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise