Dronen som kan revolutionere verden

Den israelske virksomhed Gadfin vil skabe et drone-netværk over hele verden.
Den israelske virksomhed Gadfin har produceret en drone som kan fragte pakker på 15 kg over en distance på mere 250 kilometer. (Foto: Gadfin)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske droneproducent Gadfin har fået en historisk tilladelse af civile luftfartsmyndigheder til at bruge droner til levering af pakker i bebyggede områder. Det betyder at virksomheden blandt andet kan bruge droner til at fragte medicinsk udstyr mellem hospitaler, laboratorier og lignende. Ved at flyve over trafikkerede veje sparer man meget tid – som igen kan bidrage til at redde liv. Læs mere om Gadfin her.

Gadfin har udviklet flere banebrydende patenter, inklusiv en unik drone som hedder «Spirit One». Den lander og letter vertikalt som en almindelig drone, men når den flyver bredder den vingerne ud – derfor kan den fragte pakker på op til 15 kilo over en distance på mere end 250 kilometer. Droner operer uden særlige behov for menneskelig styring.

Virksomheden arbejder også på at udvikle en endnu større drone «Spirit X», som vil kunne fragte pakker på 100 kilo over en distance på 500 kilometer. Det er kun fantasien som sætter grænser for potentialet med droner. Læs MIFF’s artikel om hvordan en israelsk produceret drone reddede sjælden gribe i ørkenen i Judæa.

Flere af virksomhedens grundlæggere har baggrund i Israel Aerospace Industries (IAI). En af dem er virksomhedens direktør, Eyal Regev. I 2006 var han den første som foreslog at bruge droner til at levere varer til kunder.

– Der er et stort potentiale i markedet, siger Regev til Jewish News Syndicate.

Eyal Regev i Gadfin ser et stort potentiale i sine unikke droner. Virksomheden har store planer for fremtiden. (Foto: Gadfin)

Regev mener at eksempelvis levering af mad med droner er meget sandsynligt. Men han ser også et langt større potentiale end det med dronerne.

– Medicinske tests har kort levetid og skal derfor leveres hurtigst muligt til dyrkning på laboratoriet, forklarer Regev, som også mener at droner kan bruges til at sende organer som skal nå hurtigt frem til hospitalet inden de transplanteres. Virksomheden har søgt et udbrud om at drive fire flyveruter mellem hospitaler i Nord-Israel med droner.

– Vi håber, at vi inden for to år kan få knyttet hospitalerne sammen. Det vil gøre det muligt for os at kunne levere følsomt medicinsk udstyr som eksempelvis knoglemarvstransplantationer meget hurtigere. Det er meget komplekse og kostbare leverancer på jorden. Men i stedet for at have læger og sygeplejersker til at følge leverancer for at sikre, at taxaen eksempelvis ikke stopper i solen, kan vores droner levere dem til et laboratorie eller hospital i løbet af minutter.

I Afrika og Asien dør der hvert år mange mennesker, blot fordi levering af blod ikke når frem i tide. Men dronerne kan transportere blodet frem meget hurtigere og dermed redde liv.

Dronerne har elektriske motorer og er emissionsfrie. På sigt ser virksomheden mulighed for at bruge dronerne til at bygge et netværk over hele verden til levering af varer. Indonesien, som består af 13.000 øer, er et af de lande hvor der er stor interesse for dronerne. Flere virksomheder ønsker at bruge dem til at binde hele landet sammen på en økonomisk forsvarlig måde.

– Vi har samlet det meste mandskab i Israel, måske i verden. De bedste til at producere droner, eksperter i komplekse materialer, top-professorer i aerodynamik, flykontrol og flyelektronik. Vi har skabt en drone som er helt unik, siger Regev.

Der er uanede muligheder og potentiale med Gadfins droner som vil kunne fragte pakker på 100 kilo over en distance på 500 kilometer.

Tidligere artikelOrdkrigen er et effektivt våben rettet mod Israel
Næste artikelEmiraternes antiterror-chef: – Vi skal forene os med Israel i kampen mod terror
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)