Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Truer med at bombe Assad palads

Bashar al-Assad (t.h.) tager imod Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed i sit palads i hovedstaden Damaskus, 2021. (Foto: UD i Emiratene)
Israel er vred over at Iran får lov til at sætte sig mere og mere militært i Syrien og dermed true Israels sikkerhed. Nu truer Israel med at bombe al-Assads palads medmindre han sætter foden ned over for Iran.

Israel truer Syriens diktator Bashar al-Assad med at bombe hans palads hvis ikke han stopper eller reducerer sit militære samarbejde med Iran på syrisk territorium, skriver avisen Elaph.

Elaph er en arabisk avis ejet af saudiarabere og har base i London. Avisener tidligere blevet brugt af israelske embedsmænd til at få budskaber ud til den arabiske verden. I 2017 havde avisen et historisk interview med daværende IDF-chef Gadi Eisenkot (Israels forsvarshær).

Den israelske avis Jerusalem Post har uden held forsøgt at få sagen bekræftet. IDF ønsker ikke at kommentere sagen.

Ifølge Elaph har Israel givet Assad besked om at et af hans paladser vil være mål ved næste angreb i Syrien, medmindre han sørger for at hans land ikke bruges af Iran til at true Israels sikkerhed.

Truslen kom angiveligt få dage efter Israel angiveligt bombede landingsbanen i Syriens internationale lufthavn i Damaskus og dermed forhindre Iran i at fragte avancerede våben til Syrien med civilfly. Satellittbileder viser at både den civile og militære landingsbane nu er ude af drift.

Det var tredje angreb i Syrien i løbet af mindre end en uge hvor der har været påstande om at Israel slår tilbage. Målet med de israelske angreb er at ødelægge Irans militære tilstedeværelse i Syrien og forhindre leverancer af avancerede våben til Hizbollah og andre iransk-støttede terrorgrupper.

Ifølge Elaph er situationen i Syrien eskaleret den seneste tid. Det sker som en konsekvens af at forholdet mellem Israel og Rusland er blevet forværret grundet krigen i Ukraine. Det har fået Rusland, som har stor indflydelse i Syrien til at give Iran friere tøjler. Hidtil forsøgte Rusland at holde Irans tilstedeværelse i Syrien og langs grænsen mod Israel nede.

Derudover peger Ehud Yeari som er israelsk ekspert i arabisk og islamisk politik, arabisk-israelske relationer, fredsprocesen, Israel og palæstinenserne på at Rusland trækker sig mere og mere militært fra Syrien for at fokusere på krigen i Ukraine. Dermed giver det Iran mulighed for at sætte sig stærkere militært i landet og dermed true Israels sikkerhed.

Satellittbilleder, 10. juni 2022 viser at den militære og civile landingsbane i Damaskus lufthavn er skadet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem