Israel har angrebet mange iranske mål i Syrien. Her fra et angreb mod militærbase udenfor byen Hama, 29. april 2018. (Foto: Skærmdump, video)

Israel menes at have bombet flere mål i Syrien

Angrebet sker blot få dage efter mødet mellem premierminister Naftali Bennett og præsident Vladimir Putin.

Flere israelske helikoptere ramte angiveligt tidligt mandag, flere mål i Syrien tæt på grænsen mod Israel, ifølge rapporter i arabiske medier.

Alle målene var tilknyttet den iransk-støttet libanesiske terrororganisation Hizbollah – læs om Hizbollah HER. Læs om Irans rolle HER. Både Iran og Hizbollah vil have militært fodfæste langs den syriske grænse så de kan angribe Israel, skriver Times of Israel.

Der er ikke kommet meldinger om dræbte eller sårede. Det israelske forsvar kommenterer ofte ikke på forlydender om den slags angreb.

Israel har gennemført flere hundrede luftangreb mod mål inde i Syrien i løbet af den mere end 10 år lange borgerkrig som har hærget landet. Det gør Israel for at forhindre at krigshærget Syrien bliver brugt af Iran til at fragte våben til terrororganisationen Hizbollah i Syd-Libanon.

Israel har desuden gennemført flere luftangreb langs grænsen mod Syrien for at forhindre Iran og terrororganisationen Hizbollah i at få et militært fodfæste langs landets grænse.

Dagens angreb i Syrien skete blot få dage efter Israels premierminister Naftali Bennett havde sit første møde med Ruslands præsident Vladimir Putin i Rusland. I mødet gav præsident Putin angiveligt Israel grønt lys til at fortsætte luftangrebene i Syrien.

Rusland er den syriske diktator Bashar al-Assad’s nære allierede, de har soldater som opererer i Syrien og leverer også luftforsvar til Syrien – det samme luftforsvar som forsøger at nedskyde israelske fly og missiler.

Under mødet mellem de to ledere er premierminister Bennett og Putin blevet enige om at gennemføre flere tiltag for at forhindre at israelske og russiske styrker havner i konfrontation.

Israelske angreb i Syrien sker blot få dage efter premierminister Naftali Bennett og præsident Vladimir Putin mødtes i Rusland. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp