Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel hjælper kurderne i Syrien og taler deres sag med USA

Israel hjælper kurderne i Syrien efter USA har trukket mange af deres tropper ud. (Foto: Twitter, Hananya Naftali @HananyaNaftaliL)
Israel har opretholdt diskrete militære, efterretnings- og forretningsforbindelser med kurderne siden 1960'erne. Kurderne lever som en buffer mellem modstanderne i Irak, Tyrkiet, Syrien og Iran.

Israel hjælper kurderne i Syrien, som lider under tyrkiske angreb rettet mod dem. Israel ser kurderne som en modvægt til iransk indflydelse i regionen og støtter kurderne i deres samtaler med USA, sagde Israels viceudenrigsminister i går, skriver Yediot Ahronoth.

Tyrkiet angreb den kurdiske YPG-milits efter USA i begyndelsen af oktober, besluttede at trække 1.000 amerikanske tropper ud det nordlige Syrien. Kurderne ser USAs beslutning som forræderi, fordi de hjalp dem med at nedkæmpe Islamisk Stat og regnede USA for at være deres allierede.

I en sjælden offentlig uenighed med den amerikanske præsident Donald Trump, tilbød den israelske premierminister Benjamin Netanyahu allerede humanitær hjælp i oktober til “det modige kurdiske folk”. Netanyahu forklarede, at kurderne står over for mulig “etnisk udrensning” fra Tyrkiet og deres syriske allierede.

Israels viceudenrigsminister, Tzipi Hotovely, har meddelt Knesset at emnet er blevet taget op. ”Israel har modtaget mange anmodninger om hjælp, hovedsageligt på det diplomatiske og humanitære område,” sagde Hotovely. “Vi identificerer os med kurdernes dybe nød og hjælper dem gennem en række kanaler,” tilføjede Hotovely.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra syrisk-kurdiske embedsmænd, skriver Yediot Ahronoth.

Hotovely uddybede ikke den israelske bistand, men sagde, at Israel er i “dialog med amerikanerne… vi udtaler os om vores sandhed vedrørende kurderne… og vi er stolte over, at stå sammen med det kurdiske folk.”

Israel har opretholdt diskrete militære, efterretnings- og forretningsforbindelser med kurderne siden 1960’erne. Kurderne lever som en buffer mellem modstanderne i Irak, Tyrkiet, Syrien og Iran.

Blandt modstanderne er iransk-støttede styrker, indsat tæt på Israels grænser – også i Syrien.

-Israel har faktisk en stor interesse i at opretholde ​​kurdernes og andre minoriteters styrke i det nordlige område af Syrien som moderate og pro-vestlige elementer, sagde Hotovely.

-Det mulige kollaps af det kurdiske greb i det nordlige Syrien er et negativt og farligt scenario for Israel. Det er helt klart, at det ville stryrke de negative kræfter i området, som styres af Iran, sagde Hotovely.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem