Ingen spor af vaccineresistent mutation i Israel

Samtidig fortsætter det daglige fald i smittetallene.
Over halvdelen af Israels befolkning er færdig vaccineret. Næsten alle over 50 år er færdigvaccineret. (Foto: MDA)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel har nået en milepæl efter de har Corona-vaccineret over halvdelen af landets befolkning over 16 år, oplyser Israels sundhedsministerium. Samtidigt falder det de daglige smittetal, skriver Times of Israel.

Smitteraten ligger nu på 1,3%, det laveste siden juni 2020, for en uge siden lå det på 2%, ugen før det lå tallet på 3%. Smitteraten er faldet stødt siden januar, hvor smitteraten lå på 10%

Virussens reproduktionstal (R) er også faldet – dvs. det gennemsnitlige antal personer som hver smittet person smitter. R er nu faldet til 0,55, nar R falder ned under 1 betyder det at smitten er aftagende.

Til sammenligning, her er de nyeste Corona-tal fra Danmark, kontakttallet ligger på 1,1 og er stigende. Kilde: dr.dk – klik HER

En anden glædelig nyhed fra Israel er at der ikke er tegn på at de frygtede vaccineresistente mutationer er i landet. Et israelsk studie viser at ingen af mutationerne påvist i Israel er resistente mod Pfizer-vaccinen, skriver i24 News.

5.227.689 israelere har fået første vaccinestik, svarende til knap 60% af befolkningen, 4.739.694 personer, svarende til mere end halvdelen af den voksne israelske befolkning er færdig vaccinerede. Israel har tilbudt vaccinen til alle israelere over 16 år.

– Vi har færdig vaccineret over 50% af vores indbyggere. Takket være dem overvinder Israel Corona, udtaler sundhedsminister Yuli Edelstein.

Læs også om den israelske virksomhed: Starter produktion af Corona-næsespray. Producenten siger at næsesprayen er 99,9% effektiv og vil redde liv.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraels nationale sikkerhedsråd advarer israelske turister om øget iransk terrorrisiko
Næste artikelIron Dome har nedskudt over 2500 raketter fra Gaza i løbet af 10 år
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise