Sonovias mundbind sælges verden over. (Foto: Skærmdump, https://sonoviatech.com/)

Innovativ israelsk teknologi i kampen mod Corona

Sonovia blev grundlagt i 2013 efter mere end 10 års forskning på Bar Ilan universitet og et 4-årigt EU-finansieret forskningsprojekt i kampen mod infektioner som opstår på hospitaler.

Allerede i januar 2020 kunne MIFF berette om den israelske start-up virksomhed Sonovia som ville stoppe Corona-spredning ved hjælp af unikke tekstiler – læs MIFFs artikel HER.

Her er hvad den teknologiske leder af Sonovia sagde i 2020:

– Vi er vidner til en epidemi og vi kan hjælpe med at forhindre at virus spreder sig, sagde Liat Goldhammer-Steinberg, teknologisk leder for Sonovia – en israelsk virksomhed hvis teknologi er baseret på en sonokemisk proces udviklet ved Bar-Ilan University.

Sonovia har udviklet en næsten permanent ultrasonisk tekstilbehandlings-teknologi til mekanisk imprægnering af zinkoxid-nanopartikler i tekstiler.

– Teknologien er baseret på det fysiske fænomen kavitation. Lydbølger bruges til fysisk at tilføje ønskede kemikalier ovenpå materialets strukturområde. Kliniske forsøg har påvist at materialets antivirale og antibakterielle egenskaber forbedres, forklarer Jason Migdal, leder af virksomhedens udviklingsafdeling.

Læs Q&A om Sonovias mundbind HER.
Sonovias munbind sælges verden over – Se mere HER.

Siden primo 2020 er der sket meget både med Corona-spredning og Sonovias særlige teknologi. Her er først lidt om hvordan det hele startede:

Sonovia blev grundlagt i 2013 efter mere end 10 års forskning på Bar Ilan universitet og et 4-årigt EU-finansieret forskningsprojekt i kampen mod infektioner som opstår på hospitaler.

Sonovias revolutionerende sonobaseret teknologi indlejrer nano-partikler med ønskede egenskaber i tekstiler. Dermed skabes en holdbar tekstil med helt særlige egenskaber som bevares ved industriel- og hjemmevask.

Sonovias innovative teknologiløsninger forbedre tekstiler med forskellige langvarige egenskaber – eksempelvis aktiv indbygget beskyttelse mod vira, bakterier, svampe og lugte med en dokumenteret neutraliserende beskyttelse på over 99% ved hjælp af en miljøvenlig proces.

Sonovia samarbejder med flere sektorer, eksempelvis tøjbranchen, bilindustrien og medicinalvirksomheder om levering af tekstiler til forskellige behov.

Sonovias kemiske formuleringer er vandbaserede og der bruges hverken kemiske bindemidler eller andre skadelige materialer. Sonovia vægter desuden brug af bæredygtige og miljøvenlige kemikalier og tekstilerne er både sikre i brug og miljøvenlige – læs mere om Sonovia HER.

Teknologien i Sonovia mundbind
Zinkoxid og zinksalte har vist sig at være meget effektive mod en bred vifte af bakterier og vira i in vitro, in vivo og kliniske studier.

Flere mekanismer er blevet foreslået som forklaring på hvad der forårsager beskadigelse af cellemembranen, proteiner som forårsager apoptose – læs mere HER. Den mest dominerende af dem består i dannelsen af ​​reaktive iltarter (ROS) – eksempelvis hydroxylradikaler, superoxider og hydrogenperoxid som har stor indflydelse på bakteriecellemembranen. Grundet den uspecifikke virkningsmekanisme observeres bred aktivitet uden nogen genstand for resistent organisme.

Hvad angår Sonovias mundbind, er det ifølge virksomheden, mere relevant at det ikke er vigtigt, at zinkoxid-nanopartikler trænger ind i den mikrobielle celle for at eliminere bakterier, Covid 19- og Sars-vira. Baseret på de forudsætninger er Sonovias vicepræsident og ansvarlig for forskning og udvikling, Dr. Aaron Garzon, overbevist om at Sonovias mundbind også vil yde effektiv beskyttelse mod Corona-mutationer – både dem vi ser nu og dem der eventuelt måtte opstå i fremtiden.

I 2020 vandt Sonovia Genesis prisen for deres indsat i den globale kamp mod Corona:

– Vi tager imod Genesis prisen for 2020 med stor ydmyghed for vores arbejde for at gøre en positiv forskel i en svær tid.

– Da WHO erklærede at der var en verdenspandemi, besluttede vi allerede i januar 2020 at lægge alle kræfter og ressourcer ind i arbejdet. Siden 2013 har vi forsket og arbejdet på at udvikle en ansigtsmaske som har vist sig at beskytte både dem som bruger den og deres kære.

– Siden Sonovias SonoMask er blevet betroet af over 200.000 kunder, er titusinder af masker blevet doneret til samfund verden over. Alle indtægter af denne pris er blevet doneret til Elem – en lokal NGO, der arbejder for unge og øger bevidstheden om deres nød.
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp