Search
Coronavirus spreder sig og frygten for smitte stiger globalt. (Foto: ᕼOOᗰᗩᑎ ???????? @buddy_crackers)

Kan israelsk start-up hjælpe med at stoppe spredning af coronavirus?

Den israelske virksomhed Sonovia vil gerne levere tusindvis af beskyttelsesmasker og andet hospitalsudstyr: - Vi kan medvirke til at virus ikke spredes.

En israelsk start-up virksomhed håber på at kunne hjælpe med at stoppe spredningen af den dødelige coronavirus ved at sende metervis af anti-patogen stof til produktion af ansigtsmasker, hospitalsudstyr og beskyttelsesbeklædning til Kina, skriver Jerusalem Post.

– Vi er vidner til en epidemi og vi kan hjælpe med at forhindre at virus spreder sig, siger Liat Goldhammer-Steinberg, teknologisk leder for Sonovia – en israelsk virksomhed hvis teknologi er baseret på en sonokemisk proces udviklet ved Bar-Ilan University.

Sonovia har udviklet en næsten permanent ultrasonisk tekstilbehandlings-teknologi til mekanisk imprægnering af zinkoxid-nanopartikler i tekstiler.

-Teknologien er baseret på det fysiske fænomen kavitation. Lydbølger bruges til fysisk at tilføje ønskede kemikalier ovenpå materialets strukturområde. Kliniske forsøg har påvist at materialets antivirale og antibakterielle egenskaber forbedres, forklarer Jason Migdal, leder af virksomhedens udviklingsafdeling.

Coronavirus har spredt sig over Kina og videre til andre lande, heriblandt USA og Australien. Israel undersøger også patienter, der kan være ramt af sygdommen. Flere personer er døde og tusindvis er smittet. Coronavirus giver alvorlige luftvejsproblemer, lungebetændelse, lever- og nyreproblemer.

For få dage siden rapporterede Kinas nationale sundhedskommission at “Coronavirus evne til at sprede sig forstærkes og antallet af smittede kan fortsætte med at stige,” ifølge Reuters. Indtil en vaccine er fundet vil flere personer være i fare for at blive smittet.

-Vi ønsker derfor at fremskynde udviklingen af ​​vores teknologi til at levere antivirale ansigtsmasker og andet hospitalsudstyr, siger Migdal.

-Antiviralt beskyttelsesudstyr er billigt at producere, meget holdbart, effektivt og bæredygtigt. Derfor har det afgørende betydning for bekæmpelse af smittefaren og dermed undgå en pandemi, siger Migdal.

Forskning offentliggjort om virksomheden fremhæver deres produkt frem for andre antimikrobielle stoffer der er udviklet med brug af eksempelvis sølv som er effektiv men dyr.

Sonovia bruger nanopartikler af metaloxid som er omkostningseffektiv samt zinkoxid og kobberoxid som giver antibakteriel beskyttelse. Forskning udført med tilskud fra EU i samarbejde med 16 samarbejdspartnere fra ti europæiske lande har vist, at et-trins-processen er effektiv. Det viste sig også at stoffer imprægneret med zink- og kobberoxid havde en høj antibakteriel aktivitet – også efter 100 vaskecyklusser ved 75 grader / 65 vaskecyklusser ved 92 grader.

Ifølge Migdal er metalliske nanopartikler allerede blevet foreslået som et effektivt middel mod influenzavirus og undersøgelser af Sonovias tekstiler har vist at de er effektive mod multiressistente bakterier.

Goldhammer-Steinberg sagde at selv om virksomheden ikke har gennemført kommercialiseringsprocessen endnu har de tilstræækeligt stof på lager til at producere 5.000 til 10.000 masker med det samme.

-Det eneste der bremser os er at vi er en start-up virksomhed og har brug for midler til vores industrialiseringsindsats, siger Goldhammer-Steinberg.

-Vi kan se at virus spreder sig og derfor er vi villige til at samarbejde her og om at kunne tilbyde vores teknologi hurtigere end planlagt og stoppe epidemien, siger Goldhammer-Steinberg.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp