Danmarks statsminister Mette Frederiksen. (Foto: News Øresund - Johan Wessman, flickr)

Danmarks statsminister: – Vi kan lære af Israel

- Vi kan lære af Israel som allerede har givet over 20 procent af befolkningen det første [Coronavaccine-]stik i løbet af meget kort tid, siger Danmarks statsminister Mette Frederiksen.


Den 15. januar skrev MIFF at Israels vaccine-program har vakt verdens misundelse og beundring. Danmark forsøgte tilmed forgæves at kopiere Israels vaccine-program – læs MIFFs artikel om det HER.

Mandag den 18. januar regeringerne i Norge, Danmark og Israel igen holdt møde for at drøfte hvordan der kan kæmpes mod Corona-pandemien. Også Østrig, Australien, Grækenland og Tjekkiet deltog.

– Selv om vi har meget forskellige udgangspunkter – både geografisk, politisk og i forhold til hvor hårdt vi lige nu er ramt af smitten – kan vi blandt andet lære af Israel, der allerede har givet flere end 20 procent af befolkningen det første stik på meget kort tid, udtaler Danmarks statsminister Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

Israel har per 17. januar vaccineret 2.345.250 indbyggere over 16 – svarende til 27,10%. Til sammenligning har Danmark vaccineret 167.011 voksne indbyggere – svarende til 2,86%.

Kilde: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-12-09-overblik-saadan-er-status-paa-corona-vaccinen-lige-nuFacebook
Twitter
Email
WhatsApp