Ny Corona-rekord med 6.861 nye smittede det seneste døgn

I skrivende stund er 1.316 personer døde. 199.765 er smittet, for en måned siden var der 100.000 smittede.
Corona-krisen er på retur i Israel. (Foto: Skærmdump)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Ifølge det israelske sundhedsministeriums opgørelse onsdag er der i skrivende stund, registreret 6.861 nye smittede i løbet af de seneste 24 timer. Det er en ny rekord, skriver avisen Times of Israel.

Corona-kabinettet er sat til at mødes for at drøfte stramning af den igangværende nedlukning i Israel. Læs MIFF’s artikel om den seneste nedlukning her.

I skrivende stund er 1.316 personer døde af Corona i Israel, 199.765 personer er Corona-smittede, for en måned siden lå tallet på 100.000 personer.

631 patienter er i alvorlig tilstand, heraf er 163 lagt i respirator, 266 personer er i moderat tilstand, øvrige personer har milde eller ingen symptomer.

Ifølge sundhedsministeriet blev der udført 59.169 Corona-tests tirsdag, heraf var 11,6 procent positive.

4.331 læger og hospitalspersonale er i isolation. Sundhedsminister Yuli Edelstein og generaldirektør Chezy Levy beordrede onsdag omgående rekruttering af paramedicinere til at hjælpe på hospitalerne.

I et interview tirsdag morgen sagde landets nationale Corona-ansvarlig Ronni Gamzu, at offentligheden fortsat ikke samarbejder fuldt ud om Corona-restriktionerne.

– Hvad angår det seneste smittetal på 6.700 nye smittede – det er selvfølgelig et tal som ikke er relateret til nedlukningen, men til perioden før. Det skal bemærkes, at vi i øjeblikket ikke ser fuld samarbejde fra offentligheden – hverken de ultra-ortodokse samfund eller de sekulære. Vi har også set visse overtrædelser af retningslinjerne og det kræver yderligere stramning, fortalte Gamzu til Radio Jerusalem.

Kilder tæt på Gamzu fortalte til avisen Yediot Ahronot Ynet at testniveauet er meget højt, fordi folk gerne ville testes inden fejring af Rosh Hashana (jødisk nytår).

Forud for et møde i Corona-kabinettet om nye restriktioner som skulle træde i kraft onsdag kl. 11.30, sagde vicegeneralminister Yoav Kisch at han forventede, at reglerne vil blive strammet kraftigt efter Yom Kippur den 28. september.

– Uddannelser vil blive lukket, økonomien vil være i det lavest mulige gear – kun vitale arbejdspladser vil være åbne, bøn i synagoger vil være forbudt og kun demonstrationer uden mulighed for at rejse mellem byerne vil være tilladt. Det er nødvendigt at indføre nu at reducere smittespredningen, sagde Kisch til Channel 12.

Coronavirus-kabinettet forventes at overveje en plan for at begrænse demonstrationer og bøn udarbejdet af interministeriel taskforce sammensat af juridiske- og sundhedsembedsmænd

Premierminister Benjamin Netanyahu kritiserede under Corona-kabinetsmødet tirsdag, de ugentlige demonstrationer mod ham som en sundhedsfare. Ministrene nåede ikke til enighed om en strengere nedlukning, som ville begrænse demonstrationer og udendørs bøn.

Indendørs bøn er blevet begrænset og flere begrænsninger kan komme på tale. Til gengæld er demonstrationerne ikke blevet begrænset – det har fået nogle til at sætte spørgsmålstegn ved de nuværende retningslinjer.

Demonstrationerne foregår flere i løbet af ugen uden for Netanyahus residens i Jerusalem – de er ikke blevet begrænset på trods af den seneste nedlukning, der begyndte fredag. Der er fastlagt regler for afstand mellem demonstranterne, men det lader ikke til de blev implementeret under demonstrationen i søndags hvor flere tusind deltog.

Diskussionen om indførelsen af flere restriktioner sker blot få dage efter regeringen indførte den igangværende nedlukning, der blandt andet lukkede skoler og mange virksomheder.

Der er reel frygt for at sundhedssystemet vil bryde sammen af den forventede stigning i alvorligt syge Corona-patienter de kommende dage. Ifølge israelske medier overvejes det blandt andet at begrænse antallet af medarbejdere på arbejdspladser yderligere, lukke synagoger, flere begrænsninger på udendørs bøn og lukke alle markeder (shuk).

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIngjerd Schou (H): – Det er godt at Israel får nye venner
Næste artikelPalæstinensiske skolebøger fortsætter med at fremme jihad og modarbejde fred
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise