Hjertesyg nyfødt syrisk baby fløjet til israelsk hospital fra Cypern

Her bliver nyfødt syrisk dreng fragtet til flyet fra Cypern til Israel for at gennemgå akut hjerteoperation. (Foto: @SammyRevel)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

En blot ti dage gammel baby født med alvorlig hjertefejl af syriske forældre på Cypern er fløjet til Israel for at gennemgå akut hjerteoperation, skriver den israelske avis Yediot Ahronoth.

Onsdag blev den nyfødte dreng fløjet til akut hjerteoperation i Israel efter der var givet særlig tilladelse, med luftambulance ledsaget af sine forældre til Sheba Medical Center.

Den komplekse diplomatiske operation blev mulig takket være samarbejdet mellem den israelske ambassade i Nicosia og det cypriotiske sundhedsministerium samt cypriotiske og israelske læger.

Den israelske ambassadør på Cypern Sami Rabel sagde: “Vi beder til at babyen bliver rask. Solidaritet i Corona-tider og et specielt forhold mellem Israel og Cypern har resulteret i Israels særlige godkendelse til at flyve babyen og forældrene til akut operation på Sheba Medical Center.”

For nylig blev Sheba Medical Center kåret som det 9-ende bedste hospital i verden, læs mere her.

Læs også MIFFs artikel om: Samarbejde mellem israelske og palæstinensiske læger reddede livet hos hjertesyg baby fra Gazastriben.


Se opdateret video om den lille dreng:

Little Syrian boy receives life-saving surgery in Israel

"There are no borders when it comes to medicine."Little Usaid, a 3-weeks old son of Syrian refugees, was brought to Israel from 🇨🇾 with his father to undergo a complex life-saving surgery to fix a serious heart defect.Now, he's on the road to recovery❤️🇮🇱Watch Usaid's story 👇📸 כאן חדשות

Publisert av Israel Ministry of Foreign Affairs Torsdag 2. juli 2020
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)