Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hjertesyg nyfødt syrisk baby fløjet til israelsk hospital fra Cypern

Her bliver nyfødt syrisk dreng fragtet til flyet fra Cypern til Israel for at gennemgå akut hjerteoperation. (Foto: @SammyRevel)
Den syriske familie bor på Cypern. Takket være samarbejdet mellem den israelske ambassade i Nicosia og det cypriotiske sundhedsministerium blev den nyfødte dreng fløjet med sine forældre til Sheba Medical Center i Israel til akut hjerteoperation.

En blot ti dage gammel baby født med alvorlig hjertefejl af syriske forældre på Cypern er fløjet til Israel for at gennemgå akut hjerteoperation, skriver den israelske avis Yediot Ahronoth.

Onsdag blev den nyfødte dreng fløjet til akut hjerteoperation i Israel efter der var givet særlig tilladelse, med luftambulance ledsaget af sine forældre til Sheba Medical Center.

Den komplekse diplomatiske operation blev mulig takket være samarbejdet mellem den israelske ambassade i Nicosia og det cypriotiske sundhedsministerium samt cypriotiske og israelske læger.

Den israelske ambassadør på Cypern Sami Rabel sagde: “Vi beder til at babyen bliver rask. Solidaritet i Corona-tider og et specielt forhold mellem Israel og Cypern har resulteret i Israels særlige godkendelse til at flyve babyen og forældrene til akut operation på Sheba Medical Center.”

For nylig blev Sheba Medical Center kåret som det 9-ende bedste hospital i verden, læs mere her.

Læs også MIFFs artikel om: Samarbejde mellem israelske og palæstinensiske læger reddede livet hos hjertesyg baby fra Gazastriben.


Se opdateret video om den lille dreng:

https://www.facebook.com/IsraelMFA/videos/572557506964590/?v=572557506964590

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem