Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Samarbejde mellem israelske og palæstinensiske læger reddede livet hos hjertesyg baby fra Gazastriben

Seks måneder gamle Lama blev reddet af israelske og palæstinensiske læger. Her er hun på hospitalet i Israel. (Foto: SACH)
Lama havde en alvorlig hjertesygdom, men fik hjælp på israelsk hospital.

Takket være et samarbejde mellem israelske og palæstinensiske læger blev en seks måneder gammel palæstinensisk pige fra Gazastriben reddet på det israelske sygehus Wolfson i Holon, skriver avisen Jerusalem Post.

Seks måneder gamle Lama, som blev født med en alvorlig hjertefejl, havde siden hun fik diagnosen fået medicinsk behandling i Gazastriben af den palæstinensiske børnekardiolog doktor Fayez Shakalia.

Den palæstinensiske læge havde fået træning i den form for medicinsk behandling af organisationen Save a Child’s Heart, som bringer læger fra de palæstinensiske områder og underudviklede lande til Israel, for at træne sammen med israelske medicinske eksperter. Organisationen bringer også børn fra hele verden til Israel for at give dem livreddende hjerteoperationer. Indtil videre har Save a Child’s Heart hjulpet over 5000 børn fra 62 forskellige lande.

En af dem er Lama, som havde fået påvist en hjertefejl som resulterer i unormal blodstrøm mellem to af de vigtigste arterier som er koblet til hjertet. Det er en tilstand som kræver medicinsk indgreb.

Hendes behandling gik smertefrit på det lokale sygehus i Gaza indtil noget gik galt med en hjertekateterisering, som førte til at Lama øjeblikkeligt måtte overføres til et israelsk sygehus for åben hjertekirurgi.

Seks måneder gamle Lama får mælk af sin mor efter livreddende behandling på et israelsk hospital. (Foto: SACH)

I al hast blev der sendt forespørgelser til israelske myndigheder om at give Lama tilladelse til at rejse ind i Israel, mens separate henvendelser blev sendt til palæstinensiske myndigheder for at hun kunne få tilladelse til udrejse sammen med sin mor, til Wolfson-sygehuset i Israel for livreddende behandling.

Efter enighed på begge sider blev Lama fragtet med ambulance gennem grænseovergangen Erez og derfra fragtet videre til sygehuset i Holon.

– Efter at have talt med doktor Shakalia forstod vi at Lama måtte opereres hurtigst muligt, siger doktor Alona Raucher Sternfeld, leder af pediatrisk kardiologi ved Wolfson-sygehuset. Hun siger samarbejdet redder liv:

– Vi har samarbejdet med doktor Shakalia og andre partnere i Gaza i årevis, og takket være det samarbejde har over 2500 palæstinensiske børn, både fra Vestbredden og Gaza, fået behandling hos os gennem årene.

Lamas åbne hjerteoperation var vellykket og den seks måneder gamle baby ligger nu og hviler på pediatrisk intensivafdeling på sygehuset.

– Jeg var meget nervøs for at komme hertil i begyndelsen. Det er første gang jeg er i Israel, men alt er perfekt nu. Min baby er reddet og lægerne tager sig af alt, siger Lamas mor. Familien vil rejse tilbage til Gaza når Lama udskrives.

– Denne historien er en perfekt beskrivelse af Israel, et storhjertet land med moderne teknologi og kundskab. Vi vil fortsætte med at udøve det jødiske folks ældgamle bud om at praktisere Tikun Olam, som betyder at «helbrede verden», siger den canadisk-israelske filantrop Sylvan Adams, som er en af Save a Child’s Hearts største donorer.

Den palæstinensiske babypige blev behandlet på Edith Wolfson Hospital i Holon. (Foto: Wikipedia)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem