Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kan dette israelske lægemiddel forhindre lungeskader hos akut syge Corona-patienter?

Bonus BioGroup arbejder på at udvikle effektiv behandling af akut syge Corona-patienter. (Foto: Bonus BioGroup, LinkedIn)
Bonus BioGroup har afsluttet en foreløbig undersøgelse af nyt lægemiddel til behandling af akut og livstruende åndedrætsbesvær hos Corona-patienter.

Bonus BioGroup har afsluttet en foreløbig undersøgelse af et nyt lægemiddel som de udvikler til behandling af akut og livstruende åndedrætsbesvær hos Corona-patienter, siger administrerende direktør Dr. Shai Meretzky i interview til Jerusalem Post.

Lægemidlet MesenCure består af aktiverede Mesenchymal Stromalceller (MSC’er) som er blevet isoleret fra fedtvævet fra sunde donorer. Lægemidlet har vist sig at reducere betændelse, fremme regenereringen af det syge lungevæv og lindre respiratoriske og andre symptomer i laboratorie- og dyreforsøg.

Indledende resultater viser at når MSC’erne udsættes for forskellige biologiske, fysiske og kemiske situationer, ændres de cellulære egenskaber som kan have effektive antiinflammatoriske egenskaber.

-Den behandlede lunge ser identisk med den sunde lunge – fuldstændig helbredelse og fuldstændig forebyggelse af skade på lungen, siger Meretzky.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Bonus-BioGroup-Foto-Skræmdump-LinkedIn.png
På billedet ses en sund lunge, en lunge ramt af lungebetændelse før og efter behandling med MesenCure. (Foto: Bonus BioGroup, LinkedIn)

Virksomheden har arbejdet med MSC’er i et årti fra deres hovedkontor i Haifa. Her de udviklet et vævskonstrueret knogletransplantat som også er baseret på MSC’er. Da Corona-udbruddet begyndte, gik Bonus BioGroup i gang med at undersøge om MSC’er kan reducerer “cytokine storm” hos Corona-patienter.

Forskning tyder på at mange Corona-patienter dør på grund af stigning i produktionen af ​​inflammatoriske molekyler kaldet cytokin snarere end af selve virussen. Når immunsystemet udskiller for mange cytokiner, kan en såkaldt “cytokinstorm” bryde ud. Immunsystemets overreaktion ødelægger sundt lungevæv, hvilket fører til Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) og død.

Ifølge Meretzky er MSC’er celler som ”findes i os alle; de er ansvarlige for skadekontrol og en række daglige aktiviteter.”

Bonus BioGroup har hidtil testet MesenCure i flere dyreforsøg. Ifølge Meretzky håber virksomheden at kunne starte kliniske forsøg inden for et par måneder.

-Når vi har udført de kliniske forsøg, håber vi at kunne hjælpe mange Corona-patienter, siger Meretzky.

Ifølge virksomheden kan den forventede tidsplan for forsøget dog ændre sig.

I en pressemeddelelse offentliggjort på virksomhedens hjemmeside, understreges det at ”Der ikke er sikkerhed for at deres planer vil blive helt eller delvis realiseret, blandt andet grundet afhængigheden af ​​tredjeparts handlinger som ligger udenfor virksomhedens kontrol. Der kan også ske forsinkelse i forbindelse med lovgivnings-godkendelser og / eller ændring af relevante betingelser.”

Bonus BioGroup er ikke den eneste virksomhed som undersøger fordelene ved MSC’er i kampen mod Corona.

På nuværende tidspunkt er der mindst 20 igangværende stamcelleforsøg i kampen mod Corona og de fleste af dem bruger MSC’er.

Den israelske virksomhed Pluristem Therapeutics ‘PLX-celle terapi som også er baseret på MSC’er, er allerede blevet godkendt af US Food and Drug Administration (FDA) til fase II-undersøgelse i behandlingen af alvorligt syge Corona-patienter.

In vitro- og in-vivo-bevis samt foreløbige kliniske beviser tyder på, at PLX-PAD kan blive en afgørende behandling i kampen mod Corona. Sidste måned rapporterede virksomheden at seks kritisk syge Corona-patienter i tre forskellige medicinske centre i Israel, overlevede efter at være blevet behandlet med virksomhedens placentabaserede celleterapiprodukt.

Meretzky understreger at MesenCure ikke er en vaccine og den angriber ikke Corona. Behandlingen kan bruges til at forhindre alvorlig skade på lungerne forårsaget af Corona. Meretzky mener forskellige værktøjer vil blive brugt i behandlingen af Corona-patienter ved en eventuel anden Corona-bølge og MSC’er vil være en af dem.

Meretzky bemærker også at hvis lægemidlet vil vise sig at være effektivt i behandlingen af lungeinfektioner, vil det kunne bruges i behandlingen af andre lidelser. Ifølge the Forum of International Respiratory Societies lider over en milliard mennesker globalt af ​​betændelsessygdomme i de nedre luftveje, hvilket forårsager omring 7,5 millioner dødsfald hvert år.

-Bonus BioGroup-medarbejdere er stolte over at deltage i den globale indsats i kampen mod Corona, afslutter Meretzky.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem