Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Corona-medicin testes på patienter i Israel

Et potentielt lægemiddel mod Corona testes på patienter i Israel. (Illustrativt foto: Pixbay)
Lægemidlet har vist gode resultater i dyreforsøg.

Et lægemiddel som har vist lovende resultater i kampen mod Corona skal testes på fire hospitaler i Israel i forbindelse med et globalt studie som involverer 40 kliniske centre, skriver Jerusalem Post.

Lægemidlet Selinexor, eller XPOVIO som det markedsføres som i USA, blev udviklet af den onkologi-fokuserede medicinal virksomhed Karyopharm. Den israelske forsker Sharon Shacham var med til at starte virksomheden i 2008. Virksomheden har hovedkvarter i USA, men har et regionskontor i Israel.

-I vores forskning er vi fokuseret på at udvikle medicin som også kan bruges til andre formål, siger Anat Haas Mizrahi ved Karyopharm’s israelske afdeling.

XPOVIO blev udviklet til behandling af patienter med tilbagefald eller med uhelbredelig knoglemarvskræft. Lægemidlet er godkendt af USA’s Food and Drug Administration (FDA) til det formål. Imidlertid har det vist sig som et potentielt værktøj i kampen mod Corona. Derfor er kliniske forsøg nødvendige for at vurdere effektiviteten af ​​lægemidlet mod Corona, siger Haas Mizrahi.

-Et af vores studier var fokuseret på virussygdomme, og vi testede medicinen på flere af dem. Da Corona-virus dukkede op bestemte vi for at se på vores data og information, og vi indså at det kunne være et alternativ som aktuel behandling af COVID-19 [Corona], siger hun.

Anat Haas Mizrahi siger at det var vigtigt for virksomheden at gennemføre studier i Israel. (Foto: Karyopharm)

For cirka en måned siden begyndte virksomheden at arbejde i døgndrift med behandlingen. De indså at lægemidlet havde potentiale til at forstyrre replikationen af ​​virussen og give en antiinflammatorisk virkning, inklusiv luftvejsinfektioner. Tests blev i første omgang udført med forskellige dyreforsøg.

-Med XPOVIO kan vi angribe COVID-19 antiviralt og antiinflammatorisk, hvilket vil reducere sygdomsbyrden i alle aspekter som er vigtige for patientpopulationen, siger Dayana Michel, medicinsk direktør for Karyopharm.

-For at bekræfte at det vi troede var korrekt, gennemførte vi to studier på dyr hvor infektionen ligner en human virusinfektion. Det vi har set i to forskellige eksperimenter er, at produktionen af ​​virussen blev hæmmet med 90 procent ved en lav dosis, tilføjer direktøren.

Behandlingen inkluderer indtagelse af medicinen oralt tre gange om ugen, i en periode på to uger. Perioden kan forlænges til en måned hvis det er nødvendigt.

-Vi ser efter patienter som er alvorlig syge, men som endnu ikke er intuberet. Vi tror, ​​det er i dette vindue vi kan have en indvirkning, forklarer Michel.

Det kliniske forsøg involverer 230 patienter i USA, Europa og Israel. At gennemføre dele af undersøgelsen i Israel var meget vigtig for Karyopharm.

-Vi er meget optaget af det israelske samfund, fortæller Haas Mizrahi.

Karyopharm forventer at det kliniske forsøg vil være fuldført om tre måneder.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem