Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hospital i Israel tester særligt klistermærke i kampen mod Corona

3D-klistermærket “Maya” er udviklet af Technion-Israel Institute of Technology. (Foto: Technion-Israel Institute of Technology)
I kampen om at beskytte sundhedspersonalet bedst muligt tester Galilee Medical Center et unikt klistermærke som menes at kunne fange og dræbe virus partikler.

Galilee Medical Center i Israel tester virusdræbende klistermærke som sættes på kirurgiske masker og skal give sundhedspersonalet bedre beskyttelse mod Corona-smitte, skriver ISRAEL21c.

Det 3D-trykte “Maya” klistermærke er udviklet af Technion-Israel Institute of Technology af et ingeniørteam ledet af prof. Eyal Zussman.

Klistermærket indeholder nanofibre som fanger nanopartikler og desinfektionsmidler som menes at kunne dræbe alle typer virus.

3D-klistermærket “Maya” er udviklet af Technion-Israel Institute of Technology. (foto: Technion-Israel Institute of Technology)

Teamet har arbejdet i koordinering med prof. Samer Srouji, direktør i Galilee Medical Center Oral and Maxillofacial Surgery Department and Oral Medicine & Dentistry Institute og i samarbejde med Directorate of Defense Research and Development i Israels forsvarsministerium.

Israels sundhedsministerium har givet den første godkendelse til det statsejede hospital med 723 senge om at teste det unikke klistermærke.

-Det er en hurtig og let løsning med brug af avancerede teknologier. Vi er glade for vores sundhedspersonale på Galilee Medical Center får mulighed for at teste klistermærket, sagde Srouji.

Dr. Masad Barhoum, generaldirektør for Galilee Medical Center, har udtalt at så fremt Maya-klistermærket opfylder kravene om beskyttelse af sundhedspersonalet mod smitte, vil de anbefale det til andre hospitaler i Israel og i udlandet.

Ifølge vicegeneraldirektør Dr. Tsvi Sheleg arbejder hospitalet også på en særlig gennemsigtig PVC-kasse som skal yde bedre beskyttelse af anæstesilæger som intuberer Corona patienter.

-Vi har en prototype og producerer 100 af dem. Når de vil komme i brug, vil vi også anbefale dem til andre hospitaler da jeg mener det er en afgørende lav teknologisk løsning som kan være til stor hjælp for lægerne, siger Sheleg.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem