Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Mossad bidrager i kampen mod Corona

Efterretningstjenesten Mossad har leveret masker og medicinsk udstyr. (Illustrativt foto: Magen David Adom)
Den israelske efterretningstjeneste leverede 10 millioner mundbind.

Den israelske efterretningstjeneste Mossad har købt 10 millioner medicinske mundbind for at hjælpe Israel med at blive bedre rustet til at håndtere udbruddet af Corona, skriver Jerusalem Post.

Ud over mundbind har Mossad angiveligt også leveret nogle respiratorer, titusindvis Corona-test og omkring 25.000 ekstra N95-masker. Det ventes at efterretningstjenesten fremover vil levere mere medicinsk udstyr. Arbejdet ledes af Mossad-chef Yossi Cohen personligt.

I sidste uge meddelte premierminister Benjamin Netanyahu, at Cohen ville overtage ansvaret for at købe medicinsk udstyr fra udlandet.

Cohen skal tidligere have gjort klar til at gå i gang med at købe 100.000 Corona-tests, med anslået yderligere fire millioner nye tests på vej. Ifølge Jerusalem Post foretages købet angiveligt i lande som Israel ikke har diplomatiske forbindelser med. Det er også en af grundene til at Mossad har fået ansvaret.

16 mennesker er hidtil døde af Corona i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem