Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk opfindelse kan forhindre respirator-mangel

En opfindelse i Israel kan hjælpe med at forhindre mangel på respiratorer i forbindelse med Corona-krisen. (Foto: Arie Cohen)
Med denne opfindelse kan der produceres hundredvis af respiratorer om dagen.

I skrivende stund er mere end 4.200 israelere smittet med Corona. Mindst 66 af dem er i alvorlig tilstand. 54 personer er er i respirator. Som mange andre lande frygter Israel også mangel på respiratorer, fordi antallet af smittede fortsætter med at stige.

Da respiratorer er vigtige i behandlingen af alvorligt syge Corona-patienter, er en gruppe fra First Robotics League, Microsoft Development Department of Israel, Ichilov Medical Center, Magen David Adom (Israels ambulancetjeneste) og en enhed i det israelske luftvåben gået sammen for at finde en innovativ løsning for at undgå manglen på respiratorer i Israel og resten af ​​verden, skriver Jerusalem Post.

Det israelske luftforsvar leder og organiserer projektet.

Tanken var at skabe en “åben kilde”-respirator som kan masse produceres i laboratorier til en lav pris uden behov for fabrikker. En sådan løsning kan føre til masseproduktion af flere hundrede automatiske respiratorer dagligt.

-Dette er et produkt som bruger en manuel vejrtræknings ballon (revivator) og bruger den smart og automatisk. Produktet udvikles som en “åben kilde”, så alle monterings instruktioner er tilgængelige for enhver, i Israel og over hele verden, siger udviklerne i en pressemeddelelse.

En simpel respirator som hjælper patienter med at trække vejret. Det er ideen bag den israelske opfindelse.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem