Israelsk opfindelse kan forhindre respirator-mangel

Med denne opfindelse kan der produceres hundredvis af respiratorer om dagen.
En opfindelse i Israel kan hjælpe med at forhindre mangel på respiratorer i forbindelse med Corona-krisen. (Foto: Arie Cohen)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

I skrivende stund er mere end 4.200 israelere smittet med Corona. Mindst 66 af dem er i alvorlig tilstand. 54 personer er er i respirator. Som mange andre lande frygter Israel også mangel på respiratorer, fordi antallet af smittede fortsætter med at stige.

Da respiratorer er vigtige i behandlingen af alvorligt syge Corona-patienter, er en gruppe fra First Robotics League, Microsoft Development Department of Israel, Ichilov Medical Center, Magen David Adom (Israels ambulancetjeneste) og en enhed i det israelske luftvåben gået sammen for at finde en innovativ løsning for at undgå manglen på respiratorer i Israel og resten af ​​verden, skriver Jerusalem Post.

Det israelske luftforsvar leder og organiserer projektet.

Tanken var at skabe en “åben kilde”-respirator som kan masse produceres i laboratorier til en lav pris uden behov for fabrikker. En sådan løsning kan føre til masseproduktion af flere hundrede automatiske respiratorer dagligt.

-Dette er et produkt som bruger en manuel vejrtræknings ballon (revivator) og bruger den smart og automatisk. Produktet udvikles som en “åben kilde”, så alle monterings instruktioner er tilgængelige for enhver, i Israel og over hele verden, siger udviklerne i en pressemeddelelse.

En simpel respirator som hjælper patienter med at trække vejret. Det er ideen bag den israelske opfindelse.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise