Netanyahu: – Ti tusind israelere kan dø

Benjamin Netanyahu siger en million israelere kan være smittet inden for en måned.

En ICEJ-frivillig sundhedsmedarbejder måler temperaturen på en ældre Holocaust-overlevende i Haifa. (Foto: ICEJ)

Under et syv-timers møde med sine ministre advarede premierminister Benjamin Netanyahu om at en million israelere kan blive smittet af Corona og at 10.000 kan dø, skriver Jerusalem Post.

-Vi kan have en million smittede om en måned. Der kan også være 10.000 døde israelere, sagde Netanyahu ifølge den israelske tv-kanal Channel 12.

Indtil videre er mere end 17.000 mennesker døde af Corona verden over. Italien er hårdest ramt med indtil videre over 6.000 dødsfald.

En anonym embedsmand som deltog ved mødet har fortalt Channel 12 at følelsen blandt beslutningstagerne er, at nogle ministre og dele af offentligheden stadig ikke har forstået hvor hurtigt spredning- og infektion spredes med Corona.

I skrivende stund er 1656 Israelere smittet med Corona. Af dem er 31 personer i svær tilstand mens 47 personer er i moderat tilstand. Indtil videre er en person død af Corona i Israel.

Antallet af registrerede tilfælde er steget i takt med antallet af test. Det seneste døgn er 3700 mennesker blevet testet i Israel. Drive-in-test er også blevet etableret i byerne Jerusalem, Beersheva og Haifa.

Selvom Israel har indført strenge restriktioner forventes det at myndighederne snart vil indføre endnu strengere tiltag.

Corona-krisen har også medført at over 500.000 israelere nu er arbejdsløse.

Tidligere artikelEden Alene vil repræsentere Israel i Eurovision 2021
Næste artikelHamas TV: – Corona er Allahs soldat
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.