Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Over 500.000 israelere står uden arbejde

Normalt er der mange mennesker ved Grædemuren, men nu er der tomt på grund af Corona. (Foto: Twitter)
Corona-krisen har medført at arbejdsløsheden i Israel er steget til 16,5 procent.

Arbejdsløsheden i Israel er skudt i vejret efter udbruddet af Corona. Over 500.000 mennesker har mistet deres job siden begyndelsen af ​​marts. Arbejdsløsheden i landet ligger nu på 16,5 procent. Til sammenligning lå den på 3,6 procent i slutningen af ​​sidste kvartal i 2019, skriver Times of Israel.

Mange israelske virksomheder er blevet tvunget til at afskedige deres ansatte uden løn eller fyrer dem som en konsekvens af Corona-krisen. Turistbranchen er totalt lammet efter grænserne blev lukket for turister. Hver dag kommer der tusindvis af nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse fra ansatte i turistbranchen.

Lederen af beskæftigelses-service siger antallet af arbejdsløse kan stige til over en million, hvis afskedigelser og fyringer fortsætter.

-Hvis det fortsætter med denne hastighed, så vil vi sandsynligvis få en million arbejdsløse, en fjerdedel af landets arbejdsstyrke. Det ser ud til at 20% af dem som afskediges uden løn, vil blive arbejdsløse under denne krise, siger Rami Grauer i arbejdsløsheds-service.

De fleste ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse kommer fra ansatte i turistbranchen, restauranter og butikker. I de seneste dage er antallet af ansøgninger faldet noget, men myndighederne frygter nye bølger af ansøgninger fremover.

-Der kan komme nye bølger af ansøgninger, siger Grauer.

Denne video viser lukkede butikker og ingen kunder:Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem