Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Over 500.000 israelere står uden arbejde

Normalt er der mange mennesker ved Grædemuren, men nu er der tomt på grund af Corona. (Foto: Twitter)
Corona-krisen har medført at arbejdsløsheden i Israel er steget til 16,5 procent.

Arbejdsløsheden i Israel er skudt i vejret efter udbruddet af Corona. Over 500.000 mennesker har mistet deres job siden begyndelsen af ​​marts. Arbejdsløsheden i landet ligger nu på 16,5 procent. Til sammenligning lå den på 3,6 procent i slutningen af ​​sidste kvartal i 2019, skriver Times of Israel.

Mange israelske virksomheder er blevet tvunget til at afskedige deres ansatte uden løn eller fyrer dem som en konsekvens af Corona-krisen. Turistbranchen er totalt lammet efter grænserne blev lukket for turister. Hver dag kommer der tusindvis af nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse fra ansatte i turistbranchen.

Lederen af beskæftigelses-service siger antallet af arbejdsløse kan stige til over en million, hvis afskedigelser og fyringer fortsætter.

-Hvis det fortsætter med denne hastighed, så vil vi sandsynligvis få en million arbejdsløse, en fjerdedel af landets arbejdsstyrke. Det ser ud til at 20% af dem som afskediges uden løn, vil blive arbejdsløse under denne krise, siger Rami Grauer i arbejdsløsheds-service.

De fleste ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse kommer fra ansatte i turistbranchen, restauranter og butikker. I de seneste dage er antallet af ansøgninger faldet noget, men myndighederne frygter nye bølger af ansøgninger fremover.

-Der kan komme nye bølger af ansøgninger, siger Grauer.

Denne video viser lukkede butikker og ingen kunder:



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!