Over 500.000 israelere står uden arbejde

Corona-krisen har medført at arbejdsløsheden i Israel er steget til 16,5 procent.

Normalt er der mange mennesker ved Grædemuren, men nu er der tomt på grund af Corona. (Foto: Twitter)

Arbejdsløsheden i Israel er skudt i vejret efter udbruddet af Corona. Over 500.000 mennesker har mistet deres job siden begyndelsen af ​​marts. Arbejdsløsheden i landet ligger nu på 16,5 procent. Til sammenligning lå den på 3,6 procent i slutningen af ​​sidste kvartal i 2019, skriver Times of Israel.

Mange israelske virksomheder er blevet tvunget til at afskedige deres ansatte uden løn eller fyrer dem som en konsekvens af Corona-krisen. Turistbranchen er totalt lammet efter grænserne blev lukket for turister. Hver dag kommer der tusindvis af nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse fra ansatte i turistbranchen.

Lederen af beskæftigelses-service siger antallet af arbejdsløse kan stige til over en million, hvis afskedigelser og fyringer fortsætter.

-Hvis det fortsætter med denne hastighed, så vil vi sandsynligvis få en million arbejdsløse, en fjerdedel af landets arbejdsstyrke. Det ser ud til at 20% af dem som afskediges uden løn, vil blive arbejdsløse under denne krise, siger Rami Grauer i arbejdsløsheds-service.

De fleste ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse kommer fra ansatte i turistbranchen, restauranter og butikker. I de seneste dage er antallet af ansøgninger faldet noget, men myndighederne frygter nye bølger af ansøgninger fremover.

-Der kan komme nye bølger af ansøgninger, siger Grauer.

Denne video viser lukkede butikker og ingen kunder:Tidligere artikel1238 Corona-smittede i Israel
Næste artikelFor første gang i 17 år er Genesaret Sø næsten fuld
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.