Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Eden Alene vil repræsentere Israel i Eurovision 2021

Eden Alene (i midten) vandt reality-showet «The Next Star» og vil repræsentere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)
Alene er jublende lykkelig.

Efter European Broadcasting Union (EBU) besluttede at aflyse Eurovision 2020 af frygt for Corona-smitte har Israels tv-station KAN besluttet at Eden Alene vil repræsentere Israel ved Eurovision 2021, skriver Jerusalem Post.

Alene er 19 år og etiopisk-israeler, hun blev valgt til at repræsentere Israel ved Eurovision 2020 i Rotterdam, Holland, efter at have vundet Hakokhav Haba (The Next Star). Hun er den første etiopisk-israeler som vil repræsentere den jødiske stat i konkurrencen. Alene skulle synge “Feker Libi” af Doron Medalie og Idan Raichel ved Eurovision 2020.

Eurovision 2020 skulle foregå d. 16. maj, ni dage efter Alenes 20-års fødselsdag.

-Det ligger i Eurovisions DNA at bringe delegationer, kunstnere og fans sammen ét sted og give en lige platform til alle kunstnere for at konkurrere mod hinanden på samme scene og samme mulighed for at billiere. Vi er alle kede af Eurovision ikke afholdes til maj, men vi er sikre på Eurovision-familien overalt i verden vil fortsætte med at give kærlighed og støtte til hinanden på dette vanskelige tidspunkt, udtalte EBU i en erklæring.

Alene er jublende lykkelig over at skulle repræsenterer Israel ved Eurovision 2021. Hun takkede KAN og tilføjede “Vi vil vinde!”

Michal Abra Samuel – administrerende direktør for Fidel, en NGO som hjælper med at integrere etiopiske immigranter i det israelske samfund roste KAN for beslutningen.

-De sidste par dage har vi henvendt os til KAN-direktør Eldad Koblenz [om sagen], og KAN har efter vores mange henvendelser taget en rigtig og retfærdig beslutning, udtaler Samuel.

-Alene’s sejr har givet mange voksne og unge håb og de ser hende som et forbilde. For det etiopiske samfund og mange andre er vi glade for de valgte at lade Eden Alene repræsentere staten Israel ved Eurovision i 2021. Eden er et aktiv for det israelske- og det etiopiske samfund. Hun vandt årets konkurrence med stor respekt og efter en hård og vanskelig kamp, derfor er det en værdig og retfærdig beslutning, siger Samuel.

I lørdags blev det meddelt at arrangørerne overvejede alternativer til det aflyste Eurovision og det i så fald ville være et program i stedet for en konkurrence.

Ifølge Reuters kan de deltagende lande selv bestemme om de vil sende de samme deltagere som blev valgt til Eurovisionen i 2020, men de skulle vælge nye sange.

Ifølge EBU har 10 lande foruden Israel allerede har meddelt hvilke deltagere de vil sende til Eurovision i 2021. Det er Aserbajdsjan, Ukraine, Spanien, Holland, Grækenland, Bulgarien, Belgien, Kroatien, Georgien og Schweiz.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem