Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

1238 Corona-smittede i Israel

Israel tester også for Corona i Drive-In testfaciliteter. (Foto: Magen David Adom)
Israelske myndigheder overvejer at indføre endnu strengere tiltag.

I skrivende stund er der 1238 Corona-smittede i Israel. Det er en stigning på 135 mennesker siden søndag. Hos 24 er tilstanden alvorlig og moderat hos 34, skriver Times of Israel.

I løbet af det senste døgn er over 5.000 mennesker blevet testet for Corona i Israel. Indtil videre er en person død af Corona i Israel, 88 årige Aryeh Even som var Holocaust-overlevende.

Torsdag meddelte Benjamin Netanyahu at nye og strengere tiltag ville blive indført for at begrænse Corona-spredning. Derefter blev det forbudt at forlade eget hjem, medmindre det er for at gå på indkøb, gå på arbejde i samfundsvigtigt job og få andre undtagelser. Alligevel overvejer landet nu endnu strengere tiltag mod Corona.

-Min frygt er hvad der vil ske i løbet af en uge eller to, siger sikkerhedsminister Gilad Erdan som har opfordret til indførelse af endnu strengere tiltag.

-For en uge siden udtrykte jeg min mening om at vi skulle have en total nedlukning i to uger, med meget strengere håndhævelse. Antallet af muligheder for at forlade hjemmet [under et sådant scenario] vil være langt mere begrænset end i dag, forklarer sikkerhedsministeren.

Den israelske udgangsforbud begyndte søndag aften klokken 20. Det vil i første omgang være gældende i syv dage, men det kan forlænges. Ud over at købe mad, besøge lægen og gå på arbejde i samfundskritiske job, kan man også gå ud for at træne, gå en kort gåtur i nærheden af ​​hjemmet og andre undtagelser.

Det er blandt andet tilladt at deltage i demonstrationer, deltage ved bryllupper og begravelser (maks. ti personer) og religiøse begivenheder. Premierminister Benjamin Netanyahu siger at dette kan strammes yderligere.

Sundhedsministeriet siger at hvis israelere forbliver indendørs vil man i løbet af 10 dage kunne begynde se resultatet i antal smittede.

-Forhåbentlig vil selvisolation flade kurven markant, siger Dr. Boaz Lev. Israelsk sundhedsmedarbejdere opfordrer folk til at blive hjemme:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem