1238 Corona-smittede i Israel

Israelske myndigheder overvejer at indføre endnu strengere tiltag.

Israel er nu begyndt at teste for Corona i Drive-In testfaciliteter. (Foto: Magen David Adom)

I skrivende stund er der 1238 Corona-smittede i Israel. Det er en stigning på 135 mennesker siden søndag. Hos 24 er tilstanden alvorlig og moderat hos 34, skriver Times of Israel.

I løbet af det senste døgn er over 5.000 mennesker blevet testet for Corona i Israel. Indtil videre er en person død af Corona i Israel, 88 årige Aryeh Even som var Holocaust-overlevende.

Torsdag meddelte Benjamin Netanyahu at nye og strengere tiltag ville blive indført for at begrænse Corona-spredning. Derefter blev det forbudt at forlade eget hjem, medmindre det er for at gå på indkøb, gå på arbejde i samfundsvigtigt job og få andre undtagelser. Alligevel overvejer landet nu endnu strengere tiltag mod Corona.

-Min frygt er hvad der vil ske i løbet af en uge eller to, siger sikkerhedsminister Gilad Erdan som har opfordret til indførelse af endnu strengere tiltag.

-For en uge siden udtrykte jeg min mening om at vi skulle have en total nedlukning i to uger, med meget strengere håndhævelse. Antallet af muligheder for at forlade hjemmet [under et sådant scenario] vil være langt mere begrænset end i dag, forklarer sikkerhedsministeren.

Den israelske udgangsforbud begyndte søndag aften klokken 20. Det vil i første omgang være gældende i syv dage, men det kan forlænges. Ud over at købe mad, besøge lægen og gå på arbejde i samfundskritiske job, kan man også gå ud for at træne, gå en kort gåtur i nærheden af ​​hjemmet og andre undtagelser.

Det er blandt andet tilladt at deltage i demonstrationer, deltage ved bryllupper og begravelser (maks. ti personer) og religiøse begivenheder. Premierminister Benjamin Netanyahu siger at dette kan strammes yderligere.

Sundhedsministeriet siger at hvis israelere forbliver indendørs vil man i løbet af 10 dage kunne begynde se resultatet i antal smittede.

-Forhåbentlig vil selvisolation flade kurven markant, siger Dr. Boaz Lev. Israelsk sundhedsmedarbejdere opfordrer folk til at blive hjemme:

Tidligere artikelIsrael er verdens 14. lykkeligste land
Næste artikelOver 500.000 israelere står uden arbejde
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.