Search
Israel lukkes fuldstændigt ned under Pesach for at undgå smitte under helligdagen. (Foto: GPO / Flickr)

Israel forbyder folk at forlade hjemmet

- Bliv hjemme, det er en ordre, siger premierminister Benjamin Netanyahu.

Israelske myndigheder besluttede torsdag aften at lukke hele landet. Det betyder at israelerne ikke må forlade deres hjem, med mindre det er af grunde godkendt af myndighederne, skriver Times of Israel.

-Regeringen vil i nat godkende en nødregulering som vil begrænse bevægelsesfriheden. Du bliver beordret til at blive hjemme. Dette er ikke en anmodning, der er ingen anbefaling, men et krav som vil blive håndhævet. Formålet med dette er at sikre at så få mennesker som muligt smittes og smitter andre, sagde premierminister Benjamin Netanyahu under pressekonferencen.

Israelerne kan stadig gå ud for at købe mad og medicin, de kan gå til lægen hvis de har en tid der og de kan gå på arbejde, hvis jobbet defineres som nødevendigt for samfundet. Det vil også være muligt at gå en kort tur uden for deres eget hjem, så længe man undgår andre mennesker. Der er også nogle andre undtagelser. Bortset fra dette skal alle forblive indendørs i fremtiden.

-For to dage siden bad jeg jer om at blive hjemme. I reagerede på det, men ikke nok, sagde Netanyahu efter israelske medier rapporterede at mange brugte deres fritid til at gå på stranden og i offentlige parker.

I skrivende stund er knap 700 mennesker smittet med Corona i Israel. På trods af myndighedernes vidtrækkende initiativer for at stoppe spredningen stiger antallet af smittede dagligt. I virkeligheden indføres der nu udgangsforbud.

-Antallet af syge stiger dagligt. Ingen er døde endnu, men det vil desværre ikke vare ved. Der vil sandsynligvis komme mange ofre, sagde “Bibi”.

Forbudet mod at forlade hjemmet vil i første omgang vare i syv dage. Det vides endnu ikke hvilken straf de som krænker udgangsforbudet vil få, men der tales om at indføre bøder.

-Dette er et skridt som aldrig er taget siden oprettelsen af ​​staten Israel, sagde Netanyahu og tilføjede, at landet aldrig før har stået over for noget der minder om Corona.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp