Iransk stor-ayatollah nægter at have godkendt brug af israelsk Corona-vaccine

Påstår interview med den iranske avis Hamdeli aldrig er sket.
Stor-ayatollah Naser Makarem Shirazi. (Foto. Radio Farda)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I sidste uge skrev MIFF om den iranske stor-ayatollah Naser Makarem Shirazi, som ifølge den iranske avis Hamdeli havde udtalt at brug af eventuel fremtidig israelske vaccine mod Corona er ok, hvis der ikke er anden mulighed.

Nu hævder hans kontor, at nyheden er falsk, skriver Jerusalem Post med Radio Farda som kilde.

Ifølge Radio farda har hans kontor afvist oplysningerne i artiklen.

Ifølge Jerusalem Post gengav Hamdeli også en erklæring fra Jalil Rahimi Jahan Abadi, formand for det iranske parlamentets justitsudvalg.

Jalil Rahimi Jahan Abadi er leder af det iranske parlamentets justitsudvalg. (Foto: en.parliran.ir)

Ifølge Hamdeli udtalte Abadi:
-Alle, ikke kun vi vil være glade når et eller andet land formår at udvikle en vaccine og dermed kunne redde menneskeliv. Hvis et land, også USA – som vi ikke har nogen forbindelser med – eller det “zionistiske regime” – som vi ikke engang anerkender som en stat – opfinder vaccinen, vil landet uden tvivl stille den til rådighed på det globale marked. Så vil vi også kunne købe den gennem mellemmænd eller andre lande.

Ifølge Jerusalem Post afviser Abadi at have sagt ovennævnte.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelOver 450.000 nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse i marts
Næste artikelØstrigs kansler: – Netanyahu vækkede mig for faren ved Corona
Avatar
Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.

Ingen indlæg at vise