Corona epidemien hærger i Iran. (Foto: @antiiakhoond)

Iransk præst: -Ok at bruge Corona-vaccine udviklet af ‘zionister’ hvis ingen anden mulighed

Naser Makarem Shirazi, 93, Holocaust benægter og en af de højeste religiøse myndigheder i Iran gør en undtagelse.

Fremtrædende iransk præst godkender brug fremtidig Corona-vaccine udviklet af Israel hvis “der ikke er anden mulighed.”

Det iranske regime betragter Israel som deres dødsfjende. Iran oplever et af de værste udbrud af COVID-19 uden for Kina, skriver Times of Israel.

”Det er ikke tilladt at købe eller sælge fra zionister og Israel, medmindre behandlingen er unik og der ikke er anden erstatning, så er det ikke en hindring”, sagde Grand Ayatollah Naser Makarem Shirazi til den iranske avis Iranian daily Hamdeli.

Shirazi er en af de højeste myndigheder inden for shiitisk islam og tidligere medlem af regimets ekspertforsamling som udnævner den øverste leder. Shirazi betragtes som en af regimets hard-liners.

Han har kaldt Holocaust for “overtro”, forbudt at have kæledyr og modsat sig at give kvinder mulighed for at deltage i fodboldkampe.

Mindst 429 er døde af Corona i Iran, ifølge iranske embedsmænd og mere end 10.000 er indtil videre smittet. Ifølge internationale skøn er dødstallet langt højere.

Corona har lagt yderligere pres på det iranske regime som allerede er presset efter amerikanske sanktioner og masseopstand i det forløbne år over prisstigninger på blandt andet brændstof.

Israel’s Institute for Biological Research som opererer under forsvarsministeriet arbejder på at udvikle Corona-vaccine.

Efter rapporter om at Israel kan være de første som producerer en vaccine spurgte Iranian daily Hamdeli Shirazi om iranerne vil få tilladelse til at bruge en israelsk udviklet vaccine.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp