Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Antallet af Corona-smittede kan være 100 til 1000 gange større end regeringens tal

Iran er blevet center for Corona-smitte. (Skærmdump fra infofilm fra Verdenssundhedsorganisationen)
Iran har meget større problemer med Covid-19 end de indrømmer.


Iran har oplyst at 7.513 mennesker er Corona-smittet pr 10. marts, ifølge Johns Hopkins Coronavirus Resource Center. Kun fire lande i verden er mere berørt – Kina, Italien og Sydkorea

Mens der er usikkerhed omkring antallet af smittede i alle lande, er der mange grunde til at tro, antallet af smittede i Iran er mindst hundrede, måske op til tusind gange for lille. Dette fremgår af en artikel offentliggjort i det amerikanske magasin The Atlantic den 9. marts.

Her er nogle af argumenterne kort:

Baseret på beregninger af Corona-smittede iranere der er kommet til Canada, Libanon og De Forenede Arabiske Emirater, anslås det at 586.000 er smittet i Iran.

Den 3. marts var 23 ud af 290 medlemmer af det iranske parlament smittet. Hvis den tilsvarende rate af iranere er syge, svarer det til 6,4 millioner smittede.

2 ud af 39 medlemmer af den rådgivende forsamling er døde af Corona, 2 ud af 30 regeringsmedlemmer er smittet. Selvom ingen andre skulle være smittet, svarer det til 4,7 millioner smittede i befolkningen.

Den 4. og 5. marts testede de kinesiske myndigheder 311 passagerer fra Iran. Elleve af dem var smittet. Det svarer til 5,7 millioner af den iranske befolkning, måske så mange som 8 millioner, ifølge estimater fra Ashleigh Tuite ved University of Toronto.

7 ud af 21 smittede i British Columbia havde været i Iran kort forinden. Beregninger baseret på det antyder det at 590.000 af befolkningen i Iran kan være smittet.

Gennemsnittet af disse estimater og to andre, som The Atlantic nævner er 2 millioner – eller 266 gange mere end regeringens officielle tal.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem