Search
Ambulancepersonale lærer at desinficere ambulancer efter at have transporteret Corona smittede patienter (Foto: MDA)

Antal Corona smittede i Israel fortsætter med at stige

Antal smittede er steget til 127.

Antal Corona smittede i Israel er i skrivende stund steget til 127, det er en stigning på 18 siden torsdag. Israelske myndigheder tager nu yderligere skridt for at bremse spredning, skriver Times of Israel.

Tilstanden hos to af de smittede er alvorlig, mens tilstanden er moderat hos fem. En af dem som er testet positivt er en 6 måneder gammel baby. Myndighederne frygter mange er smittede uden at blive testet.

For at forhindre yderligere spredning har myndighederne nu besluttet at lukke alle skoler og universiteter i landet, derimod vil børnehaver og børnehaveklasser forblive åbne. Antal besøgende i synagoger er også blevet begrænset. Højst 100 mennesker har lov til at deltage under Shabbat og kun hvis folk ikke står tæt på hinanden. Personer i risikogrupper skal blive hjemme.

Israels overrabbiner opfordrer religiøse jøder til ikke at besøge Grædemuren. Premierminister Benjamin Netanyahu opfordrer indtrængende til at undgå alle forsamlinger.

Teatre, biografer og forsamlingshuse i Tel Aviv, Jerusalem og resten af landet er lukket indtil videre efter forsamlinger med mere end 100 mennesker blev forbudt. Alle fodboldkampe og sportsbegivenheder i landet er annulleret.

Få lande har taget så drastiske skridt som Israel for at begrænse Corona spredning. Ikke desto mindre understreger de israelske myndigheder at de næppe vil være i stand til at stoppe virussen. Netanyahu siger målet er at sprede smitten ud over en længere periode således at færre mennesker er syge samtidigt og dermed undgå overbelastning af sundhedsvæsenet.

Allerede 9. marts besluttede Israel at lukke grænserne for turister. Det betyder at over 100 hoteller i Israel nu har lukket deres døre. 100 nye hoteller forventes at lukke på søndag. Hotelbranchen siger at de står over for den største krise nogensinde. Andre turistindustrier kæmper også. Flyselskabet El Al har afskediget 80% af sine ansatte uden løn.

Premierminister Benjamin Netanyahu siger at staten vil komme med en økonomisk rednings-pakke for at redde virksomheder og brancher fra konkurs.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp